BRZ I UČINKOVIT ZAHVAT

Prodajete kuću? Iskusni bloger navodi što sve morate napraviti da biste postigli cijenu. Jedna stvar je ključna

Ilustracijska fotografija

 NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Prodaja kuće zahtjevnija je od prodaje stana. S tom će se tvrdnjom složiti svi koji su se našči pred tim projektom. Priprema nekretnine za prezentaciju potencijalnom budućem vlasniku jednostavnija je kad trebate čistim i atraktivnim održavati samo interijer. Međutim, ima nekoliko jednostavnih zahvata kojima ćete skrenuti pažnju na kuću pa prodaju, a koji ne iziskuju previše vremena niti sredstava. Izdvajamo neke od njih koje predlaže iskusni bloger specijaliziranog portal Bobvila.

Fasada

Pranje fasade brz je, jednostavan i efikasan način na koji svojoj kući možete dati noviji i ljepši izgled. ova usluga sve je traženija i u Hrvatskoj, nude ju brojni servisi i brzo je gotovo. Ovaj zahvat može "dovesti u red" i naoko posvve upropaštenu bijelu fasadu ili bilo koju drugu nijansu koja je poprimila sivast izgled.

Roštilj

Zidani roštilj odličan je dodatak svakoj okućnici, koji diže kvalitetu življenja, povećava mogućnost provođenja vremena na otvorenom i, posljedično, diže vrijednoast predmetne kuće. Ako ga nemate, sad je pravo vrijeme da razmislite o nekoj DIY varijanti koja će biti spremna za proljeće. No, zidani roštilj nije jedino rješenje, bogat je izbor i onih mobilnik koji odlično izgledaju u svakom eksterijeru, a u hladnim jesecima se jednostavno mogu pospremiti u garažu.

image
/LESNINA XXXL

Garažna vrata

Garažna vrata ona su koja zazimaju najveću vertikalnu površinu kuće i zato je važno da uvijek budu čista i ispravna. Ako su vrata dotrajala, razmsilite o ulaganju u nova jer su ona često prva velika stvar koju posjetitelji vide kad dođu u vaše dvorište.

image
JUSTIN SULLIVAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA/JUSTIN SULLIVAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Ulazna vrata

Jednako kao i garažna, možda zahtjevaju obnovu ili zamjenu. Ako su drvena, uz neke savjete i video upute možete čak i u potpunosti promijeniti boju i tako svojopj kući dati osvježeni izgled. provjerite kako to napraviti u videu ispod.

Travnjak

Pošišan zeleni travnjak imperativ je za lijepu i održavanu okućnicu. U jesen je dobro izrahliti zemlju, pripremiti ju za proljeće kada ćete moći posijati novu travu koja će na ovako obrađenoj zemlji puno gušće i ljepše rasti.

image
SCALIGER/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Dodatni sadržaj

Uvijek imajte na umu da dvorište nije samo "za gledati", već i za uživati u njemu. Ovisno s koliko prostora raspolažete, obavezno ga obogatite vanjskim stolom, prostorom na koji se može lako instalirati bazen i kutkom predviđenim za dječje igralište. Važno je pametno iskoristiti svaki metar i ne zaboravite vanjske lončanice sa cvijećem, kojima možete ukrasiti prolaz kući ili stražnji prostor.

image
/SHUTTERSTOCK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 13:18