BRUTALNO DEMOLIRANJE

Poznati reper šokirao svijet nekretnina uništavanjem 53 milijuna vrijedne vile koju je projektirao slavni Tadao Ando

 BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA/

Kanye West, poznati američki reper i glazbeni producent, šokirao je svijet nekretnina uništavanjem 53 milijuna dolara vrijedne vile na plaži u Malibuu, koju je projektirao priznati japanski arhitekt Tadao Ando, prenosi NY Post.

image

Reper Kanye West sa suprugom Biancom Censori

LESE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA/

Kupljena u rujnu 2021. godine, kuća koja je nekoć predstavljala zadivljujući spoj suvremenog ostakljenog oblikovanja i prirode, doživjela je zbog uništenja pad vrijednosti za 14 milijuna dolara. Kanye je radniku tijekom brutalnog demoliranja interijera, kako je otkrio The New Yorker, navodno rekao da će kuća biti njegov "Batcave", međutim taj se ambiciozni projekt nije ostvario. Kuća je napuštena, lišena vodovoda, struje i kultnih staklenih stijena.

image
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA/

Prvi put pokušao ju je prodati u prosincu 2023. godine. Tada je tražena cijena bila 53 milijuna dolara, što je već 4,5 milijuna dolara manje nego što ju je on platio. U travnju ove godine, pak, cijena je dodatno spuštena na 39 milijuna dolara, a agenti za nekretnine očekuju da će još padati.

Isti je radnik prepričao ekstremne radne uvjete u vili, dodajući kako je tamo znao prespavati i ne tuširati se po dva dana, a da stvar bude gora, rekao je kako se tuži s Westom zbog neisplaćenih plaća.

image

Ovako je kuća izgledala prije svega nekoliko mjeseci...

MLS/PLANET/PROFIMEDIA/
image
MLS/PLANET/PROFIMEDIA/
image
MLS/PLANET/PROFIMEDIA/MLS/PLANET/PROFIMEDIA

Inače, Westova fascinacija arhitekturom nije nova. Na kraju, i supruga mu je arhitektica, a ranije se znao susresti s poznatim arhitektima poput Davida Adjayea i Jacquesa Herzoga, a čak je i pričao o Andu, kojeg je jednom posjetio s Kim Kardashian. No, prema riječima arhitekta Kulapata Yantrasasta, nije mu se svidjela unutrašnjost ove kuće. Međutim, njegov neuspješan pokušaj drastičnog redizajna, što bi zapravo bilo u skladu s njegovim prijašnjim nekonvencionalnim izborima, ostavio je ovo imanje gotovo neprepoznatljivim i značajno obezvrijeđenim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 08:37