top pet po prihodima

Ovo su agencije za nekretnine koje vladaju našim tržištem - prošle godine "okrenule" su gotovo 20 milijuna eura!

 BORIS KOVACEV/CROPIX

Fina je objavila podatke o prihodima agencija za promet nekretnina, prema kojima je prvih pet u prošloj godini ukupno imalo prihod od gotovo 20 milijuna eura, točnije 19 300 722 eura.

Riječ je ujedno i o agencijama koje su uglavnom ostvarile i najviše kupoprodaja, a koje su to i kakvim se nekretninama pretežito bave detaljnije donosi Tportal.

Riječka agencija Dogma najviše je upihodila prošle godine, 6 292 891 eura, te zabilježila 1,2 milijuna eura zarade. Na tržištu je pristuna već 25 godina, njezin osnivač je Branko Papeš, a od 2011. godine suvlasnica je i Aida Shalabi Ljubičić, supruga tenisača Ivana Ljubičića. Danas broje 14 poslovnica i 120 agenata za prodaju nekretnina.

image

Branko Papeš, osnivač agencije Dogma

Najveća zagrebačka agencija za nekretnine Opereta, u vlasništvu Bore Vujovića, smjestila se na drugo mjesto. Lani je uprihodila 3,8 milijuna eura, od čega je sama dobit 531 tisuću eura. Ova agencija godišnje realizira oko 400 kupoprodaja, a u ponudi imaju i nekretnine za dugoročni najam.

image

Boro Vujović, osnivač i direktor agencije za nekretnine Opereta

BILJANA GAURINA/CROPIX/CROPIX

Šimić dom splitska je agencija koja se s prihodom od 3,8 milijuna eura smjestila na treće mjesto. U vlasništvu Josipa Šimića, ova agencija od 2005. godine djeluje u Dalmaciji, gdje posreduje u kupoprodaji prvenstveno nekretnina uz more i na otocima.

Na četvrtom je mjestu poznata zagrebačka agencija Eurovilla, vlasnika Sergia Serdarušića, koja se ističe ponudom luksuznih nekretnina poput velikih stanova i eksluzivnih kuća u elitnim četvrtima Zagreba. Agencija posuje od 2002. godine, a značajan porast u poslovanju bilježe u posljednje četiri. Prošle su godine uprihodili 3 218 179 Eura.

image

Sergio Serdarušić, osnivač i vlasnik agencije Eurovilla

VEDRAN PETEH/CROPIX

Pulska agencija Habitator na petom je mjestu po visini prošlogodišnjeg prihoda, koji je bio 2,1 milijun eura, od čega je nešto više od 440 tisuća eura zarade. Ova je agencija, inače, povezana s Remax franšizom, a njezini vlasnici Neven Zaharija i Neven Tarle, osim u Puli, prodajom nekretnina bave se i u Rijeci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2024 14:08