JEDINSTVENA NEKRETNINA

Ovako nešto ne možete često vidjeti u okolici Zagreba: Prodaje se kuća s beskonačnim pogledom na zelenilo, evo i cijene

 Imperium Immobiliare
Inspirirana je Toskanom, a nalazi se na Plešivici, na imanju ukupne površine oko 16.000 kvadrata

Vila na Plešivici, izdvojena od gradske vreve, smještena na poziciji s koje se pruža beskonačan pogled preko Jastrebarskog i Karlovca na zelenilo i 50 kilometara udaljen Klek, prodaje se po cijeni od 2,4 milijuna eura. U ponudi je agencije Imperium Immobiliare čiji direktor Filip Brkan ističe kako je riječ o jedinstvenoj nekretnini na tom području.

Nalazi se na imanju usred šume, na vrhu jednog brda koji pruža pogled na sve strane svijeta. Na imanje se dolazi ulicom koja prolazi kroz Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje koji je i ujedno put ka najvišem vrhu u toj regiji - Japetić, omiljeno odredište svih ljubitelja planinarenja.

image
Imperium Immobiliare
image
Imperium Immobiliare
image
Imperium Immobiliare
image
Imperium Immobiliare
image
Imperium Immobiliare

- Kuća je u srcu prirode, na iznimno dobroj lokaciji, izdvojena od svih drugih nekretnina što pruža maksimalnu privatnost. Cjelokupno imanje sastoji se od rezidencije površine 531 četvornih metara, bazena i pomoćne zgrade, sve zajedno na površini od 5850 četvornih metara, te dodatnog zemljišta u nastavku parcele ukupne površine skoro 10.000 četvorih metara - navodi Brkan.

Sagradili su je supružnici koji su cijeli život proveli u Italiji, a kada su počeli razmišljati o kući u koja bi im u mirovini predstavljala dom, prva pomisao bila je im Toskana. Međutim, vlasnika je na kraju ipak privukla okolica Zagreba, kao njegov rodni kraj.

- Budući da njegova očekivanja u to vrijeme, oko 2007., godine, nije zadovoljavala niti jedan nekretnina, odlučio je sam ju sagraditi, ne planirajući da će u to vrijeme biti jedinstvena na ovim područjima. Nije štedio na materijalima, pa tako imamo ciglene zidove debele 40 centimetara sa izolacijskom ispunom. Ta se tehnika gradnje i danas upotrebljava te je jedan od skupljih načina gradnje. Naknadno su ugrađeni i solarni paneli - kaže.

Dodaje kako je cijela kuća inspirirana Toskanom. U prizemlju se nalaze velika, potpuno opremljena kuhinja iz koje se izlazi u vrt gdje je i povrtnjak, zatim blagavaonica i dnevni boravak koji se proteže duž ostataka donje etaže. Izdvaja i terasu s koje se pruža divan pogled te posađen bršljan ispred drvenih pergola koji tijekom ljeta stvara divan hlad na terasi. Na katu su pak četiri spavaće sobe te dvije kupaonice. Svaka spavaća soba i dnevni boravak imaju svoj vlastiti kamin, dok kuća sadrži i teretanu iz koje se također pruža divan pogled na šumu i bazen.

image
Imperium Immobiliare
image
Imperium Immobiliare
image
Imperium Immobiliare
image
Imperium Immobiliare
image
Imperium Immobiliare

- Pomno uređen interijer odiše talijanskim stilom. Kompletan namještaj, do najsitnijeg detalja, rađen je u Italiji - kaže Brkan, dodajući kako vlasnici većinu namještaja ostavljaju u vili, dok jedan manji dio uz koji su emotivno vezani uzimaju sa sobom.

U sklopu kuće postoji i mali stan koji je odvojen te služi za boravak osoba koje se brinu o održavanju kuće.

U podnožju parcele je bazen, a uz njega dodatni pomoćni objekt u kojem se nalaze tuševi, kuhinja te šank. Kući pripada i veliki voćnjak koji se nalazi nadomak kućnog praga, a često se na imanju mogu vidjeti srne, zečevi i razne ptice, pa čak i orao mišar.

- Posebnost ove vile je položaj u prirodi, no svakako da treba planski i uz dosta rada brinuti se o zelenilu kojeg ima jako puno oko ove nekretnine - napominje.

Ponuda ovakvih vrsta nekretnina, kaže, iznimno je mala.

image
Imperium Immobiliare
image
Imperium Immobiliare
image
Imperium Immobiliare
image
Imperium Immobiliare

- Kad smo dobili ovu nekretninu u našu ponudu išao sam istražiti u radijusu od 50 kilometara i nisam našao nekretninu koja je približno slična po kvaliteti izgrađenosti, uređenju, veličini, sadržajima i položaju kao ova vila. Kada zbrojimo sve aspekte rekao bih da je definitivno bez konkurencije - ističe Brkan.

Interesa, kaže, ima, a većinom se radi o Hrvatima koji žive u inozemstvu te se pred mirovinu vraćaju u Hrvatsku. Objekt može biti korišten i za komercijalne svrhe pa se može prenamijeniti u manji obiteljski hotel, restoran, imanje za vjenčanja, a budući da ima i veliku okućnicu uvijek se može, predlaže Brkan, posaditi i dodatni vinograd.

- Vjerujem da se isplati razmisliti o ovom imanju prije, primjerice, kupnje stana u Zagrebu, gdje se cijene novogradnje u prestižnim kompleksima penju i do 7000 eura po kvadratu, ali bez okućnice, zelenila, pogleda, mira i tišine - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 17:23