JAVNI POZIV

Grad Pazin kreće s POS stanovima, javite se za kupnju

Pazin

 GORAN_SAFAREK/SHUTTERSTOCK

Grad Pazin raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana po Programu društveno poticajne stanogradnje radi utvrđivanja Liste reda prvenstva za kupnju POS-ovih stanova. Rok za podnošenje zahtjeva je 29. rujna 2023. godine, objavljeno je na internetskim stranicama Grada Pazina.

Stanovi će se graditi na zemljištu koje se nalazi u Zagrebačkoj ulici - Novo Naselje, kod skretanja za Foškiće, a najavljeno je kako će Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) održati u Pazinu početkom rujna prezentaciju na kojoj će zainteresirani moći dobiti sve informacije.

image

POS zemljište

Grad Pazin

Društveno poticana stanogradnja (POS) provodi se izgradnjom stanova koji se prodaju po pristupačnijim uvjetima od tržnih, dok se Javnim pozivom propisuju uvjeti i mjerila za određivanje Liste reda prvenstva za njihovu kupnju te način bodovanja po pojedinim mjerilima.

"Pravo na kupnju stana iz Programa POS-a imaju građani i građanke koji su državljani Republike Hrvatske i na dan objave Javnog poziva nisu navršili 50 godina života, pod uvjetom da oni i članovi obiteljskog domaćinstva, koje navedu u zahtjevu, nemaju, i pet godina prije dana objave Javnog poziva, nisu imali u vlasništvu stan, kuću te kakvu drugu nekretninu stambene namjene ili građevinsko zemljište na kojem je moguća stambena izgradnja", navodi se.

Prvenstvo pri kupnji POS stana imaju, dakle, građani i građanke koji prvi puta stječu stan u vlasništvo za potrebe svoga stanovanja. Lista reda prvenstva utvrđuje se prema stambenom statusu članova obiteljskog domaćinstva, mjestu i vremenu prebivanja podnositelja zahtjeva, životnoj dob, broju maloljetne djece obiteljskog domaćinstva, stupnju obrazovanja, zdravstvenom stanju članova obiteljskog domaćinstva, sudjelovanju članova obiteljskog domaćinstva u Domovinskom ratu i statusu člana obitelji smrtnog stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja za članove obiteljskog domaćinstva.

Obrazac zahtjeva za kupnju stana i obrasce pripadajućih izjava moguće je preuzeti u službenim prostorijama i na internetskim stranicama Grada Pazina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 13:03