ne žele u hrvatsku

Gosti se sve više odlučuju na odmor u drugim zemljama: ‘Da bi iznajmljivači bili uspješni, ovo moraju napraviti s kućama na Jadranu‘

 My Luxoria

Hrvatski iznajmljivači jedni su od najaktivnijih na Mediteranu, no zbog velikog broja novih objekata u Hrvatskoj, vlasnici luksuznih vila za odmor suočeni su s novim izazovom. Kako bi ove godine svoj smještaj popunili u jednakoj mjeri kao u ranijim godinama, moraju uložiti dodatan napor.

Ankica Ćaleta, direktorica agencije My Luxoria specijalizirane za najam luksuznih vila i kuća za odmor na području cijele Hrvatske, ističe kako inflacija i kriza u Europskoj uniji nisu smanjili turistička kretanja, ali su utjecali na procese odlučivanja o tome u kojoj destinaciji će Europljani ovoga ljeta trošiti svoj novac. Trenutačna konkurencija Hrvatskoj su, što se bukinga luksuznih vila za odmor tiče, Španjolska, Grčka i Italija.

"Ispred vlasnika luksuznih objekata su izazovna vremena jer su na tržište stigle sadržajno vrlo bogate i dizajnerski uređene nove vile, koje svojom ponudom odgovaraju na gotovo sve potrebe gosta. Potražnja je i dalje visoka, ali nije dovoljna da bi se popunile sve kuće na Jadranu. Samo će oni koji osluškuju tržište i koji su spremni na prilagodbu ponude i cijene i dalje biti zadovoljni i uspješni u ovom poslu", rekla je Ankica Ćaleta iz agencije My Luxoria, koja je uz agencije My Istria, Croatia Luxury Rent i Istria Home, prešla u globalnu turističku korporaciju Novasol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 10:34