Cool mjesto

Vino

Jesi li za hrvatsko vino?
Profil
Ime:
Vino&Ino
Adresa:
Fausta Vrančića 1, Šibenik
Vlasnici:
Vedran Gulin i Nikola Krasić
Uređenje:
Iva Jerković i Filip Gordon Frank

Vino&Ino bar ima u ponudi 40-ak vina iz obalnog pojasa, od Istre do Dubrovnika, ali osnova karte je 14 etiketa lokalnih vinara šibenskog kraja, primjerice Bibicha, Sladića, Gracina, Birina, Džape…

Želja Vedrana Gulina da otvori trgovinu s hrvatskim dizajnom i Nikole Krasića da otvori vinoteku s hrvatskim vinima rezultirala je wine barom i concept storeom u jednom prostoru.

Vino&Ino otvorili su ovog ljeta u Šibeniku, početkom srpnja, a već sada su uvjereni da njihova, možda naizgled nespojiva ideja, sasvim lijepo koegzistira. – Naš asortiman čine isključivo proizvodi dizajnirani i/ili proizvedeni u Hrvatskoj, ali od samog početka pazimo i da je sve što je uneseno u prostor kupljeno i proizvedeno u Hrvatskoj – priča Vedran.

Njihov bar ima ponudu od 40-ak vina obalnog pojasa, od Istre do Dubrovnika, ali osnova karte je 14 etiketa lokalnih vinara šibenskog kraja, poput Bibicha, Sladića, Gracina, Birina, Džape… – Koliko znamo, ovo je najveća šibenski orijentirana lista.

Uz vina poslužujemo jedno pivo, nekoliko rakija i likera, malu nostalgičnu kolekciju sokova iz djetinjstva i sjajnu Eliscafe kavu najpoznatijeg hrvatskog barista Nika Orošija – kažu.

Momci su uvjereni, a gosti im to svakog dana potvrđuju, da je ovakvo mjesto nedostajalo Šibeniku, ali da nedostaje i drugim gradovima, čak i izvan granica Hrvatske. – Čvrst koncept i jasna specijalizacija donose puno više koristi nego problema.

Hrana kod nas za sada navraća u obliku sitnih zalogaja iz okolnih mjesta, a nadamo se da ćemo do sljedeće godine riješiti i sanitarne uvjete za malo kompleksniju ponudu. Naravno, i ona će biti isključivo domaća – zaključuje Vedran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 00:35