Villa Miranda

Luksuzna vila kao stvorena za uživanje

U zapadnom dijelu Makarske, u predjelu pod imenom Požare, koji je poznat po dugoj turističkoj tradiciji, nalazi se luksuzna Villa Miranda, moderno uređena vila, kategorizirana sa 5 zvjezdica, u koju vas danas vodimo. Rezidencija je smještena 1,5 kilometara od centra grada, na mirnom, sunčanom, povišenom mjestu udaljenom 400 metara od mora i plaže.

– Koncepcija terena na kojem je sagrađena daje izvrstan pogled na more i otoke te osunčanost tijekom cijelog dana. Zahvaljujući predivnom položaju i ograđenoj okućnici, villa pruža intimnost i miran odmor – pričaju vlasnici Miranda i Denis Bajto te dodaju kako je zemljište na kojem se nalazi kuća veliko 490 četvornih metara, od kojih je stambena površina 180 četvornih metara. – Kuća je sagrađena na nekadašnjem masliniku pa su neke od tih maslina sačuvane i uklopljene u projekt.

Budući da je zemljište kaskadno, izdignuto je s južne strane 4 metra te je tako dobiveno visoko prizemlje. Sve se zapravo nalazi na jednoj etaži, a kuća se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje, blagovaonice, tri spavaće sobe s kupaonicom i prostorom za fitness. Iz blagovaonice se izlazi na prostranu terasu od 120 četvornih metara, na kojoj se nalaze dva bazena veličine 6 x 3 metara. Jedan bazen ima opremu za protustrujno plivanje, a drugi masažu i slap. U večernjim satima bazeni imaju rasvjetu u bojama po želji, što dodatno pridonosi prekrasnom večernjem ugođaju – opisuju vlasnici.

Uređenje kuće, ističu, proteklo je u zabavnoj atmosferi. Vlasnici su pazili da kuća bude prozračna i da ima dosta svjetlosti, a da najveći komadi namještaja budu jednostavni, ravnih i čistih linija. Tako je dominantna boja u kući bijela, no to nikako ne znači da drugih boja nema. Dapače. – Obožavamo boje i zato smo i koristili bijelu kao vodeću nijansu kako bismo bez problema mogli u sve prostorije ubacivati kolorit preko detalja i sitnijih stvari. Glavni cilj bio je u konačnici dobiti prostor koji detaljima i bojama diže raspoloženje i daje neku pozitivnu energiju. Nadamo se da smo u tome uspjeli – kažu vlasnici, koji priznaju da su namještaj za svoju kuću birali vrlo pažljivo.

– Kuhinja je marke Sira, u dnevnoj sobi je nešto rađeno po mjeri, a nešto je kupljeno, uglavnom u većim trgovinama poput Lesnine, Emmezete, Ikee… – nabrajaju. Najponosniji su, kažu Miranda i Denis, na bajkovitu okućnicu s maslinama, oleandrima, fotinijama, ružama, palmama i kaktusima. Jako vole i bazene na terasi u koje možeš praktički uskočiti iz spavaće sobe i činjenicu da je cijela kuća zaklonjena od znatiželjnih pogleda, daleko od buke, a opet blizu centra grada. Ako vas zanima još više informacija o ovoj vili, posjetite stranicu villamiranda.net.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 01:57