Vesela kuća

Moderna obiteljska kuća nizozemske blogerice i urednice

Pogledajte dom Nancy Berendsen, blogerice i urednice magazina decor&blog smješten u Oostzaanu u Nizozemskoj. Iako tamna i u derutnom stanju, kuća je imala sve što su ona i njezin suprug željeli – dovoljno prostora, svježeg zraka, zemlje i puno potencijala za stvaranje toplog obiteljskog doma za dvoje djece i štene Molly.

Glavni prioritet pri obnovi kuće bio je osigurati što više prirodnog svjetla. Nancy je oduvijek bila veliki ljubitelj svijetlih skandinavskih interijera u kojima prirodno svjetlo ima ključnu ulogu za dom i njegove stanovnike. Čak i kad su dani oblačni i mračni, njezin dom je veselo mjesto. Uz pomoć arhitekta povezali su dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu da bi bilo više prirodnog svjetla. Da bi se to postiglo, dio krova i vanjski zid od kuće je uklonjen i zamijenjen čeličnim uokvirenim staklenim prozorima koji prate obrise kuće. S pogledom na susjedne farme, malim potokom i prekrasnim vrtom, prostor je bez premca. Nancy voli spajati različite stilove koji se jednostavno kombiniraju, što joj nije predstavljalo veliki problem jer je kuća netom obnovljena, sa svježim, bijelo obojenim zidovima i hrastovim podom.

– Željela sam stvoriti veselu kuću u kojoj se obitelj i prijatelji osjećaju dobrodošlo, toplo i energično – dodaje. Nancy s oštrim okom za detalje, teksture, boje i oblike, kao i njezina velika ljubav prema vintageu unijeli su u njezin dom osjećaj radosti i optimizma.

Vintage komadi s buvljaka i iz online trgovina podsjećaju Nancy na voljenu baku, a moderni, elegantno dizajnirani predmeti stvaraju prostor koji je sofisticiran, iako ne želi da je shvaćaju previše ozbiljno. – Volim se igrati različitim materijalima i stvoriti ugodnu atmosferu u kući – kaže ona. – Volim miješanje starih predmeta s novima, kao npr. vintage kože s mekim pamukom ili ovčjim krznom – nastavlja. Dok se susreću stara i nova estetika, Nancy je uspjela u tom sretnom interijeru pokazati dom koji je najbliži njezinu srcu.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 23:28