Koji genijalac!

"Uspio sam od male garaže napraviti moderan dom. Pratio sam korake s YouTubea - čekam da vidite kuhinju"

 TIKTOK/ @ THE_PROFESSIONAL_IDIOTS/

Upoznajte Josha Jonesa, 21-godišnjaka koji je proveo osam mjeseci pretvarajući garažu uz obiteljsku kuću u Tunbridge Wellsu u moderan stan. Nije želio izdvajati stotine eura mjesečno za stanarinu. Odlučio je ostati u svojoj obiteljskoj kući i uštedio više od 4000 eura, koje bi inače potrošio za plaćanje najma.

Imao je nešto iskustva u gradnji, ali većinu je stvari naučio gledajući YouTube savjete. Radovi su uključivali: skidanje krova garaže, ravnanje poda, postavljanje odvodnje, izgradnju kuhinje te ugradnju kupaonice i spavaće sobe.

Opsežnu prenamjenu započeo je u siječnju 2023., i nakon osam mjeseci se preselio s djevojkom u svoj novi dom.

- Najam stanova je smiješno skup. Živio sam s mamom i tatom, i znao sam da to nikako nije bila opcija za mene, rekao je za britanski Mirror.

- Budući da sam živio kod kuće, bilo je prilično jednostavno. Naučio sam sve uz pomoć YouTubeu. Znao sam kako napraviti veće stvari, a YouTube sam koristi za sve što nisam znao, piše.

@the_professional_idiots I decided instead of renting my first place i was going to build it! This is a cost breakdown if the whole build! How much did it cost me to convert a garage into a tiny home?#foryou #howmuch #convert #garageintohome #selfbuild #diy ♬ original sound - FIFA Songs

Iako roditelji nisu gajili jednaki entuzijazam prema njegovoj ideji, ipak ih je uspio pridobiti.

- Garaža je bila puna smeća koje se gomilalo tijekom godina i mislim da je tata shvatio da sam ozbiljan kada sam počeo iznositi stvari iz garaže, rekao je Josh.

Mladi je graditelj prvo uklonio sve elemente i popravio krov. Zatim je izravnao pod garaže, napravio odvod i zaštitio konstrukciju od vlage.

@the_professional_idiots Welcome to the garage tour! So many of you loved the build process photos i decided to update tou guys on how its looking now i have been living in it for the past few months! #foryou #housetour #minihome #smallhouse #dreamhome ♬ Vibes - ZHRMusic

- Morao sam potpuno skinuti krov garaže, popraviti ga i nakon toga izolirati. Izravnao sam pod garaže, izolirao ga i postavio drenažu. Dodao sam zidove, kuhinju, kupaonicu i dnevni boravak, objasnio je.

Josh je najteži dio projekta bila drenaža. Objasnio je: - Morali smo iskopati veliku rupu, a ja sam iskopao previše i probušio cijev pa sam ju morao zamijeniti.

Josh je otkrio da mu je najdraži dio kuhinja. Rekao je: - Volim svoju kuhinju, kupio sam rabljenu na Facebooku za 500 eura i najsretniji sam bio kada sam postavio prozor i vrata.

- Vidim se kako ću živjeti ovdje sljedećih 10 godina, ne vidim zašto ne. Kad sam rekao prijateljima što radim, bili su zadivljeni, super impresionirani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2024 13:31