URED ZA POŽELITI

Udobno, fleksibilno i motivirajuće okruženje poslovnog prostora farmaceutske tvrtke u Zagrebu

 Darko Tomaš/CROPIX
Tvrtka Plan2B vodila je preuređenje poslovnog prostora površine 220 četvornih metara u Zagrebu koji koristi jedna farmaceutska tvrtka

I u manjem uredu mogu se postići bolja iskorištenost prostora i kvalitetna rješenja koja odgovaraju na problematiku s kojom se danas susrećemo, u što smo se uvjerili u poslovnom prostoru površine 220 kvadrata u Zagrebu. Urede koristi jedna farmaceutska tvrtka, a preuređenje je vodila tvrtka Plan2B.

image
Darko Tomaš/CROPIX
image
Darko Tomaš/CROPIX
image
Darko Tomaš/CROPIX
image
Darko Tomaš/CROPIX

Nekadašnji ured zastarjelog dizajna sa središnjim mračnim hodnikom i mnogo manjih prostora za rad potpuno je ogoljen i transformiran u moderni poslovni prostor podijeljen u nekoliko zona, vidljivih već s ulaza. Naime, zasebni uredi odvojeni su od središnje open space zone staklenim stijenama, koje zbog dvostrukog ostakljenja pružaju maksimalnu zvučnu izolaciju, a ujedno propuštaju i potrebnu prirodnu svjetlost. Dodatna privatnost prema potrebi se, pak, postiže zavjesama. Uredi su opremljeni tipskim namještajem, a ističu se radni stolovi podesive visine.

image
Darko Tomaš/CROPIX
image
Darko Tomaš/CROPIX

Od klijenta je dobiven definiran broj radnih mjesta i zatvorenih ureda, paleta boja te želja da u cijelom prostoru bude što više prirodne svjetlosti. Važan je element bila i terasa koja je od praznog prostora s betonskim opločnicima postala oaza za opušten rad i druženje s različitim načinima korištenja, od sunčanja na ležaljkama do neformalne suradnje.

image
Darko Tomaš/CROPIX
image
Darko Tomaš/CROPIX
image
Darko Tomaš/CROPIX

- Zahtjev klijenta bio je čist prostor, pun svjetlosti, s bijelom bazom i neutralnim sivim tonovima. Ipak, kako bi se izbjegao osjećaj hladnoće, osim zavjesa iskorištene su i zanimljiva tekstura tepiha te biljke koje se nalaze čak i u stropnoj rasvjeti. Iznimke su soba za sastanke i ured direktora gdje masivni namještaj ukazuje na hijerarhiju prostora - kaže Ivan Hrgović iz tvrtke Plan2B, dodajući kako svaki zaposlenik, ako je već došao u ured, može izabrati gdje će danas raditi: u open spaceu, sjesti za radni stol podesiv po visini, sjesti kratko na soficu kod recepcije te tu odraditi kratki poziv ili, pak, sjesti na prekrasnu terasu i ondje raditi.

- Poanta je difuznog ureda da zaposlenik ima opciju raditi od kuće, raditi u uredu ili sjesti na neko treće mjesto, bitno je da ima izbor i da zna da na svakom od tih mjesta može biti jednako produktivan - zaključuje Hrgović.

image
Zatečeno stanje
image
Novo stanje
image
Novo stanje
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 18:19