Udobni i vrlo elegantni

Interijeri uređeni tamnom i neutralnom paletom boja

I sam spomen neutralne palete boja nekima će zazvučati dosadno. No ne mora uvijek biti tako. Njima neki postižu elegantan i smirujući izgled u svom domu. Danas vam donosimo primjere interijera čije uređenje potpisuje studio Qb Architecture s neutralnom i tamnom paletom boja. Uređenje s takvim bojama ima svoje prednosti u detaljima kojima se lako mijenja izgled cijelog prostora. Neutralna baza zato je savršen odabir, pa i čak kad se odlučite unijeti malo boje u svoj dom, niste ograničeni ni jednim elementom.

Prvi interijer svojom jednostavnošću i minimalizmom djeluje pomalo futuristički. Svaki komad namještaja postavljen u ovom stanu svojim rubovima definira prostoriju u kojoj se nalazi. Odabirom boja postignuta je smirujuća atmosfera, a materijal poput drva unosi toplinu u ovaj lijep i moderan dom.

Drugi interijer uređen je u suradnji sa studijem MC Interior. Moderna rasvjeta, slike velikih formata i gotički elementi na kaminu dominiraju ovim interijerom. Neutralni elementi poslužili su da bi se naglasila udobnost izuzetno modernog doma.Tako je centralni dio interijera, koji se sastoji od kuhinje spojene s dnevnim boravkom, uređen neutralnim nijansama, a dominantna je svakako minimalistička kuhinja od tamnog drva, koja se savršeno uklopila s odabranim materijalima.

Treći interijer uređen je s nešto nježnijim nijansama boja, no i dalje vrlo dojmljivo. Kako je dominantna boja u ovom interijeru siva, betonski zidovi savršeno su se uklopili. Kako krajnji rezultat ipak ne bi bili prehladni zidovi, u spavaćoj sobi oni su obloženi panelima od svijetlog drva.

Četvrti interijer prostire se na 47 četvornih metara te je također uređen vrlo udobno, a komad koji dominira svakako je prostrana siva sofa. Osim sofe u dnevnoj sobi uočljiv je i cigleni zid, također obojen u sivo.

U petom interijeru za uređenje su poslužile nježnije nijanse neutralnih boja i umjetničke slike da bi krajnji rezultat bio elegantan i moderno uređen prostor. Za razliku od petog interijera, gdje je spavaća soba smještena u niši a zidovi obojeni tamno sivo, šesti je primjer skladno definiran open space s velikim prozorima pa prostor obiluje dnevnim svjetlom. Moderna bijela kuhinja u kontrastu je s ostatkom interijera obojenog u svijetlo sive i bež nijanse.

Posljednji interijer prava je muška urbana oaza. S jakim detaljima poput srebrnih visilica u kuhinji, crnog ciglenog zida te iznimno udobne garniture za sjedenje u smeđoj boji, ovaj interijer san je svakog muškarca sa stilom. Zavirite i javite nam što mislite.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Izvor: home-designing.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 17:26