Top interijer

Tročlana obitelj živi u svega 20 kvadrata, a njihov moderan dom izgleda svjetski!

 ANGEL RICO/
Arhitekt Angel Rico pretvorio je mali stan od 20 četvornih metara u životni prostor koji može primiti tročlanu obitelj i još uvijek ima mjesta za dvoje gostiju

Prosječna obitelj treba puno prostora za spavanje, rad, stvaranje, opuštanje, kuhanje, objedovanje, zabavu i spremanje svojih osobnih stvari, ali ne može svatko živjeti u obiteljskoj kući s tri spavaće sobe, pogotovo usred velikog, skupog, vrlo poželjnog grada. Kako troje ljudi uopće može udobno koegzistirati na samo 20 četvornih metara, što je manje od prosječne spavaće sobe? Možete igrati Tetris sa svime što posjedujete, ili se pomiriti sa životom skučenog i neorganiziranog kaosa. Ili, možete iskoristiti sljedeću najbolju stvar nakon čarobnog štapića.

image
ANGEL RICO/
image
ANGEL RICO/
image
ANGEL RICO/

Transformirajući namještaj koji štedi prostor i spas je kada je riječ o životu u skučenom domu. Ako vam je potrebna jedna soba za obavljanje više funkcija, ali ne želite sjediti na krevetu dok kuhate, prenosivi namještaj je plus ako se puno krećete, ali sustavi namještaja koji su izrađeni po mjeri za određeni prostor definitivno su učinkovitiji. Šteta što obično dolaze s visokom cijenom da su često nedostupni ljudima kojima su najpotrebniji.

image
ANGEL RICO/
image
ANGEL RICO/
image
ANGEL RICO/
image
ANGEL RICO/

Ova genijalno rješenje arhitekta Angela Rica najbolje je od oba svijeta, koristi skromne, jeftine materijale kako bi maleni stan u Barceloni bio udoban za par i njihovo dijete. Iako je dizajniran posebno za ovaj prostor, također pruža inspiraciju vlasicima malih stanova za transformirajući namještaj.

image
ANGEL RICO/

Izrađen prvenstveno od drva, ovaj ugrađeni sustav omogućuje obitelji uživanje u potpuno opremljenoj kuhinji i nudi dovoljno prostora za ugostiti do osam gostiju za večeru. Također skriva dječji krevet i uključuje prostornu pregradu za odvajanje od kauča na razvlačenje u dnevnom boravku. Par je čak mogao primiti dva gosta preko noći u malom potkrovlju iznad kupaonice. Žena, koja radi u bolnici, kaže da ga redovito koristi za drijemanje i "opuštanje" nakon duge smjene.

Pogledajte video!

Drveni ormar se otvara i otkriva sudoper, ploču za kuhanje, mikrovalnu pećnicu i posuđe za kuhanje i jelo, zajedno s ormarićima za dodatno odlaganje. Postavite stalak za suđe preko sudopera i možete spustiti dječji krevet s policama i ugrađenom rasvjetom. Ormarić s desne strane izvlači se u prostor kako bi pružio privatnost i ponudio noćni ormarić, dok se male komponente na kotačićima izvlače i postaju pomoćni stolići.

image
ANGEL RICO/

Stan ima i kupaonicu, skrivenu iza druge ploče namještaja koja sadrži ormar, police za posteljinu, pa čak i malu perilicu rublja. Jeste li ikada vidjeli stan ove veličine s vlastitom praonicom rublja? To je samo po sebi impresivno. Također je prilično cool gledati vlasnike kako izvlače dodatne blagovaonske stolice i dijelove stola za blagovanje iz skrivenog odjeljka za odlaganje iznad balkona.

image
ANGEL RICO/
image
ANGEL RICO/
image
ANGEL RICO/

Sve u svemu, dizajn ovog stana je pametan, dobro organiziran i na zabavan način prilagođen modernom urbanom stilu života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 19:09