KUĆA NA SELU

Tradicionalna, iskrena i ugodna ruralna ljepotica

 Krista Keltanen
Jeste li se ikad zapitali što se krije iza veselih fasada skandinavskih kuća? Mi jesmo! I zato smo odlučili zaviriti u jednu ruralnu ljepoticu i evo što smo otkrili

Dizajneri ne odabiru za sebe uvijek trendovske moderne interijere s puno cool originalnih rješenja, kao što se možda čini. Ponekad žele iskusiti jednostavne životne radosti i imati ugodan seoski dom ukrašen s ljubavlju bez puno glamuroznih stvari. Vlasnica ove finske vikendice je lokalna dizajnerica, a kuća je upravo takva: duševna, tradicionalna i vrlo ugodna. Jednostavno prekrasna!

Krista Keltanen

Dizajnerica Ilka Malkäinen nekoliko je godina „lovila“ savršenu seosku kuću, dok na ovu nije naišla u provincijskom gradu Guettine, na zapadu Finske.

Krista Keltanen

Kuća je bila stara, zahtijevala je puno ulaganja i vremena, ali se vlasnici svidjela i odlučila ju je bez puno oklijevanja kupiti.

Krista Keltanen

Uz glavnu kuću je i jedna manja namijenjena za tradicionalnu finsku saunu. Zajedno s restauratorskim radovima, Ilka je uređenje prostrane terase uvrstila na popis primarnih zadataka, gdje je planirala zasaditi svoje omiljene hortenzije.

Krista Keltanen

Budući da stalno živi i radi u Helsinkiju, seoska je kuća namijenjena za boravak vikendima i praznicima i zato je Ilka lako zatvorila oči na mnoge nesavršenosti, poput škripavih dasaka i grubih rubova.

Krista Keltanen

Osim toga, Ilka je veliki obožavatelj kuća s poviješću, pa je odlučila ne skrivati atmosferu stare kuće, već je naglasila i ojačala sve bitne atribute.

Krista Keltanen

Elegantan dnevni boravak.

Krista Keltanen

U okviru takvog koncepta nije trebalo težiti za glatkim, ujednačenim površinama zidova i poda.

Krista Keltanen

Pločice se na nekim mjestima pojavljuju kroz nekoliko slojeva boje, ali to nimalo ne smeta vlasnicu.

Krista Keltanen

Također, posebnost ove kuće su boje i teksture.

Krista Keltanen

Svjetlost se izmjenjuje s tamom, a mat sa sjajem, dok su jednobojne sobe naglašene upečatljivim dekorom, što je kući dalo dodatni ritam.

Krista Keltanen

Kuhinja je također uređena vrlo šarmantno.

Krista Keltanen

Namještaj uključuje puno vintage stvari - stolove, komode i ukrase, i gotovo svaki objekt ima svoj par, a ističe strast dizajnerice prema simetriji.

Krista Keltanen

Kuća je u konačnici uređena pomalo nostalgično i bezvremenski baš kako je dizajnerica i zamislila.

Krista Keltanen

Spavaća soba.

Krista Keltanen

Topli ugađaj spavaće sobe.

Krista Keltanen

Foto: Krista Keltanen

Izvor: inmyroom.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 17:52