I TO JE MOGUĆE!

Stan za mladi par: Skrovište za odmor od samo 23 metra četvorna

 HEY!CHEESE/
Što više idete prema unutrašnjosti stana, to se više udaljavate od vanjske vreve

U posljednje vrijeme smo sve više svjesni toga da ne bismo trebali oblikovati svoj život prema veličini; radi se o kreativnosti i svestranosti življenja. Zagovarajući ovu ideju, studio NestSpaceDesign osmislio je praktičnu shemu u stanu od 23 metra četvorna koja odražava život u malom prostoru u metropolama.

image
HEY!CHEESE/
image
HEY!CHEESE/
image
HEY!CHEESE/

Ovaj mikro-stan ima savršenu lokaciju za kupovinu i putovanje na posao, ali ograničena dimenzija nije bila ugodna. Budući da prethodni plan nije mogao maksimizirati učinkovitost prostora, zajedno sa slabom sunčevom svjetlošću i ventilacijom, NestSpace Design preraspodijelio je stan, uklonivši jedan od izvornih zidova kako bi stvorio fleksibilno mjesto koje štedi prostor.

image
HEY!CHEESE/
image
HEY!CHEESE/
image
HEY!CHEESE/

Što više idete prema unutrašnjosti stana, to se više udaljavate od vanjske vreve. Minimiziranje materijala i palete boja rezultiralo je osvježavajućim pogledom u malom domu. Tlocrt se razvija od horizontale do vertikale, grubo dijeleći prostor u četiri omjera. Trenutak opuštanja počinje na ulazu; kratki hodnik pomaže promijeniti raspoloženje. Zatim dolazi višenamjenski javni prostor koji potiče zabavna događanja. Spavaća soba nalazi se na polukatu, dok je ispod nje uvučena radna soba. Osim funkcije, čelična konstrukcija implicira i ulazak pojedinca u skriveno carstvo koje pruža osjećaj sigurnosti. Na suprotnoj strani su dobro opremljena kuhinja i ormari. Unatoč uskoj skali, interijer uključuje kompletne funkcije za za nesmetano življenje.

image
HEY!CHEESE/
image
HEY!CHEESE/
image
Net Space Design

Za ljubitelja glazbe s mnogo kolekcija, ključno je imati dovoljno prostora za pohranu. Osim velikih ormara duž zidova, stubište je također integrirano s ulogom za pohranu i za izlaganje CD kolekcija. Dizajnerski tim prekrio je kuhinjski otočni element hrđavom teksturom inspiriranom gitarom kako bi pokazao vlasnikov rokerski duh i ljubav prema glazbi. Ovaj stan pruža skrovište za dekompresiju koje je otvoreno i privatno kroz svjež, jednostavan dizajn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 07:37