u posjetu

Stan za dvoje: Svega 24 kvadrata doma iskorištena su do posljednjeg centimetra

 Privatna arhiva
Kako je riječ o malom prostoru, namještaj je rađen po mjeri od drva u plavo-sivim tonovima

Samo 24 četvorna metra ima stan u naselju TIZ Zadar u koji vas danas vodimo. Stan je obiteljsko vlasništvo, a na projektu njegova uređenja svestrano su radili vlasnici uz stručnu pomoć dizajnerice Irene Končurat Miočić.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

- Prije početka radova riječ je bila o poslovnom prostoru koji je bio na dvije etaže, formiran kao ured. Odlučili smo sve porušiti, izbaciti suvišne stvari i elemente te provesti kompletno nove instalacije, izolaciju i staviti gipsane zidove. Najveći je izazov bio da se od malog poslovnog prostora u konačnici stvori malo, komforno, praktično i potpuno iskorišteno mjesto za život u dvoje - objašnjavaju vlasnici.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Mali toalet se u prvotnom uredu nalazio u prizemlju gdje je sad kuhinja, tako da je ideja o preseljenju kupaonice na kat dala puno bolju sliku i viziju daljnjeg uređenja. Donji kat se sastoji od ulaza, dnevnog boravka i kuhinje, a stubište vodi na kat u sobu s kupaonicom te predivnim galerijskim pogledom na stari grad Zadar i predivan park ispred zgrade.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Kako je riječ o malom prostoru, namještaj je rađen po mjeri od drva u plavo-sivim tonovima. Pri ulazu u stan najviše se ističe svjetloplavi trosjed na razvlačenje, takoder rađen po mjeri, te u istom materijalu kao blagovaonski stolci. Na katu je prostrana soba s kupaonicom koju krasi predivan i moderan dizajn pločica koji doprinosi još većem estetskom dojmu. - Najviše smo zadovoljni krajnjim rezultatom, odnosno načinom na koji smo iskoristili prostor do posljednjeg kvadratnog centimetra uz zadržavanje atraktivnih linija - zaključuju vlasnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 18:42