u gostima

Stan na zagrebačkom Pantovčaku: Interijer sa zanimljivim dizajnerskim rješenjima

 DIZAJN911
Stan se nalazi u novosagrađenoj zgradi s tri stana, a projekt je obuhvaćao kompletnu uslugu uređenja interijera

Dizajnerica interijera Fendi Reljić iz studija Dizajn911 ovaj nas put vodi u stan površine 110 kvadrata s terasom na Pantovčaku, za čije je uređenje imala potpuno slobodne ruke.

Naime, vlasnik nije imao nikakve konkretne zahtjeve, ali je odmah na početku rekao da će stan biti namijenjen isključivo dugoročnom najmu, što je u jednu ruku i odredilo stil njegova uređenja s jednostavnim oblicima i neutralnim tonovima. Jedina kasnija želja bili su crveni lusteri u dnevnoj zoni i blagovaonici, a posebno je uzbudljivo što finalni rezultat nije vidio sve dok stan nije bio kompletno uređen. I oduševio se viđenim.

image
DIZAJN911

Vlasnik nije imao konkretnih zahtjeva, što je dizajnerici Fendi Reljić omogućilo poptunu slobodu prilikom uređenja i biranja opreme

image
DIZAJN911
image
DIZAJN911

Tlocrt

No, krenimo od početka. Stan se nalazi u novosagrađenoj zgradi s tri stana, a projekt je obuhvaćao kompletnu uslugu uređenja interijera; od tlocrtnog rješenja, nacrta namještaja, rasvjete, troškovnika i shopping liste do koordinacije na gradilištu te nadzora. Cilj je bio, kaže Fendi Reljić, ostvariti moderan i funkcionalan interijer, uz nekoliko dizajnerskih rješenja i materijala koji čine poveznicu svih prostorija.

Tako nam prilikom ulaza u stan obraća pozornost na hodnik osmišljen uz pomoć obostranog ormara, koji je kompletno obučen u fume ogledalo, kako ne bi dominirao u prostoru, već mu daje određenu dinamiku. Riječ je zapravo o sivom ogledalu, koje se može pojasniti i kao zatamnjeno ogledalo.

image
DIZAJN911

Svi su podovi obloženi parketom uljeni sivom nijansom, a uočljiv detalj su moderne linije štukatura te letvice od furnira

image
DIZAJN911

- Nismo htjeli zidati zid kao pregradu jer smo htjeli funkcionalnije rješenje. Ormar se sa strane ulaza koristi kao mini garderoba, a sa strane kuhinje kao ostava - pojašnjava.

Iz ulaznog se dijela ulazi u dnevnu zonu i kuhinju, koji su koncipirani kao open-space. Eklektični kamin posebno je naglašen kao središnja točka okupljanja, što je stručnjacima iz studija Dizajn911 i inače izrazito bitno naglasiti u skoro svakom projektu. Oko kamina osmišljen je TV element jednostavnih linija, koji je kompletno iskoristiv za pohranu, dok je s lijeve strane kućna biblioteka s integriranom LED rasvjetom.

image
DIZAJN911

Čestim korištenjem "fume" ogledala stvara se efektna refleksija i postiže dobrodošla vizualna širina prostora

image
DIZAJN911

Kuhinja je, pak, izrađena od medijapana lakirane mat bijele boje, i kvarcne bijele radne ploče, a ista keramika pojavljuje se i na zidnoj ploči između elemenata i na blagovaonskom stolu. I bočni visoki ormari obloženi su u fume ogledalu.

- Otvaranje elemenata je pomoću gola-aluminijskih ugradbenih C profila antracit boje. Posebnost ove kuhinje je što uopće nema vidljivi cokl, što smo ciljano napravili kako bismo postigli monolitni osjećaj - ističe.

image
DIZAJN911

Kuhinja je izrađena od lakiranog medijapana mat bijele boje i kvarcne bijele radne ploče, a ista keramika pojavljuje se na zidnoj ploči između elemenata i na blagovaonskom stolu

image
DIZAJN911
image
DIZAJN911

Garderoba

S lijeve strane kod ulaza u open-space prostor je hodnik koji nas vodi u gostinjski toalet i tri spavaće sobe. Svaka soba sadrži i vlastiti toalet. Na kraju hodnika zid je također obložen fume ogledalom, čime je stvorena zanimljiva refleksija. Dječja soba je jednostavna i neutralna, s obzirom na to da nije bila dizajnirana za određeni spol, a može biti i u funkciji radne sobe. Glavna soba ima vlastitu garderobu koja se ujedno koristi i kao hodnik. Dominira veliko uzglavlje kreveta te zidna tapeta kao glavni naglasak prostoru. S lijeve strane kreveta nastavlja se toaletni stol te komoda s ladicama, a nasuprot ulaz u kupaonicu. I u ovom se dijelu stana pojavljuju fume ogledala s ciljem postizanja vizualne širine prostora.

image
DIZAJN911
image
DIZAJN911

Svi su podovi obloženi parketom uljeni sivom nijansom, a uočljiv detalj su moderne linije štukatura te letvice od furnira u dekoru parketa na nekoliko zidova, koji su većinom bijeli, dok se u dnevnoj zoni ističe tortora, odnosno sivo-bež nijansa.

image
DIZAJN911
image
DIZAJN911

- Kompletan namještaj izradila je po mjeri stolarija TomLam, osim garniture. I prilikom odabira namještaja imali smo potpunu slobodu - kaže dizajnerica i nabraja: električni kamin naručen je u Kamin Studiju, garnitura u Primi, blagovaonski stol je po mjeri od Ambienti +, a stolci su iz Vivre. Može se uočiti i nekoliko zanimljivih visilica, a rasvjeta je uglavnom ambijentalna i indirektna.

- Jako nam je bilo bitno da je sva rasvjeta 2700K, kako se ne bi stvorio hladni plavi efekt rasvjete - kaže Fendi Reljić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 09:26