Šest modernih i atraktivnih hotela u Hrvatskoj i regiji

Predstavljamo najzanimljivije projekte u hoteljerstvu

Izdvojili smo realizacije britansko-hrvatskog nagrađivanog arhitektonskog ureda Scott Brownrigg, koji u svijetu hotelskog dizajna radi za neke od najvećih, primjerice Hilton

Hrvatski turizam ove je godine zabilježio najveće investicijske projekte u posljednjih nekoliko godina. Naime, duž jadranske obale od početka godine otvorilo se 20-ak novih ili kompletno obnovljenih hotelskih objekata, a iznos ukupnih ulaganja u smještajne komplekse procjenjuje se na oko pola milijarde eura. Najveća je koncentracija novih hotela na Dubrovačkoj rivijeri, a slijede Istra, Šibenik, Split, Makarska…

Izdvojiti se od drugih

Koliko se hoteli moraju izdvajati iz mase drugih, biti promišljeni, funkcionalni, svevremenski, a opet suvremeni te koliko svojom uslugom moraju biti podređeni gostu, najbolje znaju investitori i projektanti, koji se susreću s izazovnim zadacima kako osmisliti, projektirati i dizajnirati drugačiji hotel.

Moderni turistički objekti moraju biti podređeni gostu, funkcionalni, promišljeni, ali i svevremenski

Nekoliko uspješnih, zanimljivih primjera pronašli smo upravo u Hrvatskoj, u novootvorenim hotelima koje potpisuje hrvatsko-britanski arhitektonski ured Scott Brownrigg. Riječ je o poznatom arhitektonskom, višestruko nagrađivanom međunarodnom uredu sa sjedištem u Londonu te uredima u Guildfordu, Cardiffu, Edinburghu, New Yorku, Singapuru, Moskvi i Zagrebu, koji u svijetu hotelskog dizajna radi za neke od najvećih hotelskih brendova poput Hiltona, Accora, Carlson Rezidora i Marriotta.

Naj dizajn sobe

Direktorica zagrebačkog ureda, arhitektica Una Barac vodila je brojne uspješne projekte, a istaknut ćemo koncept spavaće sobe “Shaded White” koji je pobijedio na natječaju za najbolji dizajn hotelske sobe magazina Sleep 2012. godine te projekt hotela Park Plaza Histria Pula, koji je 2013. bio finalist za Europsku nagradu za dizajn najboljeg spa hotela. Danas vam predstavljamo šest uzbudljivih, modernih i atraktivnih hotela s njihovim potpisom u Hrvatskoj, ali i regiji, otvorenih u zadnjih 12 mjeseci.

Foto: Duško Vlaović, Dražen Kokorić, Jale Ibrak, Alex Lee, Matthew Shaw, Karisma Hotels Adriatic

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 17:20