RUSTIKALNI AMBIJENT

Šarmantni stan od 55 kvadrata koji osvaja svojim dizajnom

 Stéphanie Jaquier
Što kažete na ovaj simpatičan stančić s klasičnim rustikalnim motivima?

Danas vas vodimo u predivan jednosobni stančić od 55 kvadrata, smješten u samom centru New Yorka. Ovaj zanimljiv životni prostor već je dvije godine u najmu Stephanie Jaquier i njezinog supruga, a zajedno su ga uredili po vlastitom ukusu, pritom vodeći računa o tome da drastično ne mijenjaju prostor i zadrže starinske motive.

- Naš dom ima uistinu mnogo šarma. Predivan zid od opeke, visoki stropovi, kamin, stari drveni pod, retro prekidači, stare mozaične pločice u kuhinji... Ipak, treba znati da ovakav starinski šarm često dolazi s manje atraktivnim 'detaljima' poput super glasnih radijatora, grijanja tople vode, bučnog škripanja poda, zastarjele kupaonice, i tako dalje... Međutim, s vremenom smo i ja i suprug naučili smijati se tim nedostacima, a čak smo ih i zavoljeli - rekla je Stephanie za Apartment Therapy.

- Obožavamo svoj dom. Mislimo da ima dobre vibracije i da je naše malo utočište. Naši prijatelji i obitelj često kažu da se u našem domu osjećaju ugodno i to nam je ogroman kompliment. Naš je stan super miran (ako izuzmemo zvukove grijača i škripavi pod) budući da ima pogled na dvorište s puno drveća. Pokušali smo ne kupiti previše novih komada namještaja ili predmeta. Dakle, većina onog što imamo su već otprije korišteni predmeti koje smo pronašli u antikvarnicama, buvljacima, na internetu, pa čak i na ulici. Naš je prostor u stalnoj evoluciji te mislim da nikada nisam pomislila 'to je to, naš dom je završen i uređen do kraja, nema se što više dodati ili promijeniti'. Upravo suprotno, mi volimo nalaziti i skupljati nove stvari i daleko su od toga da postanemo minimalisti - dodala je vlasnica.

Upravo su zanimljivi, starinski i rustikalni detalji ono što privlači najviše pažnje već na prvi pogled. Naime, kao što je vlasnica spomenula, i ona i suprug veliki su ljubitelji starina i uvijek će radije odabrati stariji komad namještaja od najnovijeg.

U cijelom interijeru prevladavaju prirodni materijali, a posebno drvo i opeka na zidovima kao jedan od najljepših dekoracija u prostoru. Namještaj je uglavom bijele ili sive boje kako bi se prirodno drvo još više istaknulo u ovom stanu.

Sve fotografije ovog predivnog stana možete pogledati u galeriji.

Izvor i foto: Apartment Therapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 23:17