Industrijski stil

Šarmantan dom od 65 m²

 

Želio bih da je jednostavan, ali ugodan. Urban, ali ne hladan. Grafički, ali ne crno-bijeli. Svijetli i prostran, ali muški. Bile su to želje klijenta koje nije bilo laku uklopiti u interijeru veličine 65 četvornih metara. No, dizajnerica koja se prihvatila projekta pronašla je rješenje - industrijski stil. Glavni elementi kojima je došla do cilja (industrijskog stila) bili su detalji vizualno istaknuti u crnoj boji. Električne instalacije, radijatori, crni prozorski okviri uokvireni ciglom te namještaj i dekoracije izrađeni od korištenog drva.


Danas ćemo vam pokazati jedan zanimljiv primjer interijera uređenog prema zahtjevima klijenta na temelju puno različitih i kontradiktornih želja.

Pa, krenimo redom. Pitanje prostranosti i svijetla riješeno je s malo namještaja i neuobičajenim razmještajem. Na primjer, ulazni hodnik u stanu najčešće je mjesto s vješalicom i ogledalom. No, u ovom je slučaju mala samostalna soba - garderoba s kliznim vratima.












Dugi i uski tlocrt stana sa samo dva prozora u dnevnom boravku diktirao je otvoreni raspored i povezanu društvenu zonu. Budući da vlasnik u stanu živi sam s dvije mačke i psom želio je da dnevna zona bude velika otvorena prostorija u koju će moći pozvati prijatelje na druženje. Dizajnerica je taj problem riješila velikim kuhinjskim otokom koji je zamišljen kao višenamjenski arhitektonski objekt sa stolom, radnom površinom, barom, zatvorenim ormarima i ladicama za pohranu i otvorenim policama. Osim toga, prostor je pročišćen od svih kuhinjski električnih uređaja koji su vješto skriveni u zidu.






Spavaća soba je jednostavno namještena i uređena, ali bogato osvijetljena. Visina je oko 2,7 metara što je omogućilo ugradnju lustera, ali i suspenzija koje umanjuju radijus umjetne rasvjete na području oko kreveta.




Namještaj je izrađen po mjeri, a stol u dnevnom boravku i dekoracije u garderobi izvedeni su od već korištenog drveta, što daje poseban šarm interijeru. Naglasak je kompletnom uređenju stavljen na detalje, od prekidača do drvenih tekstura. Kupaonica je također posebno zanimljiva s ručno izrađenim umivaonicima od vulkanskog kamena, staklenim pregradama i drvenim policama od neobrađenog masivnog drveta. Tu su i vizualno dominantne crne cijevi koje se provlače kroz kupaonicu dajući joj jedinstveni izgled.

Interijer potpisuje dizajnerica interijera Eugenia Razuvaeva koja je u konačnici uspjela urediti prostor prema željama vlasnika. Stan je jednostavan, ugodan, urban, svijetao, prostran i muški.

Izvor: delaparvu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 09:11