PROJEKT OD 18 MILIJUNA

Povijesna zgrada u centru Zagreba postala je heritage hotel. Pogledajte kako izgleda

 Press

Novootvoreni art‘otel Zagreb na adresi Petrinjska 7 ovog je tjedna primio prve goste. Riječ je o art i lifestyle hotelu čiji je investitor Arena Hospitality Group. Investicija od nešto više od 18 milijuna eura u povijesnu zgradu u centru glavnog grada rezultirala je kategorizacijom hotela kao heritage hotel.

Prvi u Zagrebu, art‘otel je zaprao peti hotel u Europi pod istim hotelskim brendom, a još dva hotela otvaraju se u Londonu i Rimu 2024. godine Zajedničko svim hotelima je što su uvijek smješteni u kozmopolitskim metropolama diljem Europe.

image

Lobi hotela

Press
image

Lobi hotela

Press

Zagrebački art‘otel nalazi se unutar zgrade Židovske liturgijske općine, predivne zgrade koja je djelo poznatih arhitekata Freudenreich & Deutsch iz 1928. godine, a zgrada je jedna od najljepših primjera zagrebačke Art Déco arhitekture. Restauriranjem hotela u suradnji s konzervatorima pazilo se da se u potpunosti sačuva povijesna važnost i njen autentični izgled.

image

Bar

Press
image

Restoran

Koncept hotela, osim arhitekture i moderno uređenog interijera, jedinstvenim čini umjetnik koji je glavna nit vodilja vizualnog doživljaja hotela i daje mu posebnu umjetničku atmosferu. U Zagrebu hotel predstavlja originalni rad poznatog slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana u čemu će uživati svi ljubitelji umjetnosti. Srž brenda je umjetnost, tako da art‘otel Zagreb izlaže zbirku originalnih djela renomiranog umjetnika.

image

Art Room

image

Art Studio

Press
image

Junior Suite

Press
image

Junior Suite

Press

Hotel art‘otel Zagreb ima 110 soba punih umjetnosti, uključujući pet apartmana, četiri sobe za poslovne sastanke opremljene najsuvremenijom tehnologijom, spa i wellness, unutarnji bazen, fitness i rooftop bar s panoramskim pogledom na grad, koji se otvara 2024. godine u potpunosti.

image

Spa

Press
image

Spa, Gym

Press

Ljubitelji gastronomskih užitaka uživat će u panazijskom restoranu i baru Yezi koji se otvara u studenom i kojeg predvode vrhunski gastronomski majstori, uz glavnog chefa grupe, svjetski priznatog Wernera Seebacha, izvršnog chefa Dinu Kneževića i etebliranog dim sum chefa Tom Tian Hau Lowa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2024 20:07