Zemljane nijanse

Pogledajte ovaj umirujući interijer novog restorana u središtu Zagreba!

 KARLO SUTALO/

Novi restoran u centru Zagreba Forty Two by Mime‘s otvoren je nedavno u Petrinjskoj 42. Neobično, ali umirujuće uređenje njegova interijera potpisuju Joško Kovač i Katarina Krijan, uz pomoć svojih partnera Eichholtz i Mashroom Storea.

image
KARLO SUTALO/
image
KARLO SUTALO/
image
KARLO SUTALO/

Dvije intimne terase ovaj je dvojac osmislio tako da nisu u potpunosti izložene oogledima prolaznika, a isti dojam intime odaje i unutrašnji prostor na dva kata. Gosti će se ovdje osjećati ugodno i sigurno, za što su zaslužni umirujući zemljani tonovi koji prevladavaju čitavim interijerom, ali i dekorativni detalji poput jednostavne biste i šarenog tepiha kakvi su česti u privatnim prostorima.

Šank se proteže od poda do stropa i središnje je mjesto donje etaže, a posebno se pazilo i u izboru rasvjete kako bi se dobio pomalo zagušujući dojam koji dodatno daje na osjećaju intime u prostoru.

image
KARLO SUTALO/

Zanimljiv je i izbor zelenila, raznoliko lisnato bilje u lončanicama i mini stabalca u kombinaciji uspješno zaklanjaju pogled prolaznicima na terasu.

image
KARLO SUTALO/

U novi je restoran, inače, preselila dobro poznata i uhodana ekipa iz Mime‘s Gourmet Bara, a osim standardne ponude, svakodnevno je moguće isprobati i pristupačne dnevne ponude jela, pogotovo u vrijeme ručka i to su već sada gosti, s oduševljenjem prihvatili.

image
KARLO SUTALO/
image
KARLO SUTALO/

Forty Two u novouređenom prostoru nudi i vrhunska domaća i strana vina, s čijim će izborom istinski ljubitelji biti oduševljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 17:10