SAMO ZA HRABRE

Pogledajte najluđi ženski zahod na svijetu! Sve koje ga koriste boje se pustiti vodu

 SHUTTERSTOCK

Odlazak u nusprostorije prilikom posjeta restoranu rijetko spada u nezaboravna iskustva. Uđete, obavite što trebate, izađete - i to je to.

Ali ulazak u ženski toalet japanskog restorana HiPoPo PaPa, smještenog u Akashiju u japanskoj prefekturi Hyogo, uistinu oduzima dah. Ne zbog mirisa, što biste možda na prvu pomislili, već zbog pogleda na stotine riba kojima je pametna toaletna školjka okružena.

Video uradak, objavljen na Instagram profilu insidehistory, pruža dobar uvid u atmosferu jednog od najneobičnijih ženskih toaleta na svijetu. U njemu se vidi kako stotine pari očiju vire u snimateljicu - na sreću, riječ je o tropskim ribama. Da, ovaj je toalet - ni manje ni više - smješten unutar akvarija!

“Ponekad gošće iz toaleta izađu mašući rukama, pokušavajući svom društvu objasniti što su upravo vidjele", sa smiješkom na licu govori Koichi Miyanaga, 71-godišnji vlasnik restorana. “Tako je zabavno vidjeti svoje gošće kao da plešu", njegove riječi prenosi Asahi Shimbun.

image
SHUTTERSTOCK

Da bi ostvario svoj san o toaletu unutar akvarija, Miyanaga je utrošio oko 270,000 eura, a posao je bio gotov za mjesec i pol, i to iz trećeg pokušaja. Nakon što je stakleni spremnik puknuo pod pritiskom 16 tona vode, napravljen je okvir od nehrđajućeg čelika, te su ugrađena dvostruka kaljena stakla debljine 18 milimetara.

U akvariju pliva oko 300 tropskih riba koje su se prirodno razmnožile. Miyanaga se, međutim, čini prilično ravnodušnim prema stanovnicima akvarija: "Ne znam ništa o tome kako se ribe zovu i koje su vrste", kaže. To ga ne sprječava da svakog jutra posveti jedan sat detaljnom čišćenju akvarijskog stakla, kako bi prizor bio savršen.

Toalet je namijenjen isključivo ženama jer vlasnik restorana vjeruje da su "žene čišći korisnici". Ipak, ponekad muškarci dobiju dozvolu "baciti oko" na toalet, ali samo ako su u pratnji svoje bolje polovice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 06:07