Pogledajte kako izgleda život u trupu Boeinga 727 usred šume

Neobičan dom umirovljenog inženjera

Duboko u šumama Oregona i na brežuljcima izvan predgrađa Portlanda, gdje voćnjaci ispunjavaju krajolik, okružen visokim borovima nalazi se Boeing 727 koji kao da je sletio na vrh strmog prilaza. Za Brucea Campbella (64) to je dom.

Bruce Campbell inventivni je inženjer koji je kupio trup zrakoplova Boeing 727 i pretvorio ga u neobičnu i inovativnu kuću. Ovaj veliki zrakoplov, koji se koristio za komercijalni prijevoz, naslonjen je na “stupove” u prigradskom šumovitom području izvan Portlanda u Oregonu i ima vlastiti prilazni put. Zrakoplov zasad ima improvizirani tuš, ali njegov krajnji izgled još je u fazi dorade. Campbell planira u njega vratiti neke od originalnih elemenata interijera zrakoplova, kao što su sjedala i LED svjetla. U tom zrakoplovu živi šest mjeseci svake godine, a drugi dio godine provodi u Japanu gdje je u potrazi za trupom sličnog “umirovljenog” Boeinga 747 koji bi kupio.

Na četiri hektara i 468 četvornih metara prostora smješten je njegov dom koji je kupio u 20-im godinama života za 23.000 dolara. Campbell je proveo godine života u mobilnom domu sve dok nije postao kontaminiran miševima, pa se preselio u zrakoplov, unatoč nedostatku građevinske dozvole. U avionu vodi skroman život. Spava na futonu, kupa se u improviziranom tušu i kuha u mikrovalnoj ili tosteru jer jede uglavnom konzerviranu hranu i žitarice. Stalak za cipele ispunjen je brojnim papučama, namijenjenima za posjetitelje, koje svi moraju nositi kako bi izbjegao nepotrebno čišćenje.

Iako je Campbell izradio web stranicu s pojedinostima o obnovi zrakoplova, on nije jedini s takvom vizijom. Zrakoplovi koji su postali domovi mogu se pronaći u Teksasu, Kostarici i Nizozemskoj. I na Floridi postoji jedan brod-avion.

Više informacija potražite na: www.airplanehome.com

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 22:31