MOJ NAJDRAŽI KUTAK

Pogled na terasu i drveće iz dnevnog boravka

Zrinka Bubanović vodi ozbiljan biznis, franšizu modnog brenda IKKS za Hrvatsku i trgovine s predmetima za uređenje doma Home Sweet Home. To je profesionalni dio. Privatno je, kaže, majka dvoje djece s malo slobodnog vremena. Privatno i profesionalno, ističe, kod nje se ozbiljno isprepleću.

- Imam sreću što radim posao koji me i inače zanima. Moda i uređenje doma moje su dvije velike ljubavi - priča nam Zrinka koja je čitateljima D&D-a odlučila pokazati koji joj je omiljeni kutak u njezinu domu. Zrinka s obitelji živi u dvoetažnom stanu u prizemlju urbane vile na zagrebačkom Cmroku. Stan ima veliki dnevni boravak s blagovaonicom i kuhinjom koji čine jedinstveni prostor i ima izlaz na terasu. U drugom dijelu stana su tri spavaće sobe i kupaonica. Na donjoj etaži su radna soba, biblioteka, igraonica te jedan multifunkcionalni prostor koji još nije dobio namjenu.

- Planiramo napraviti tinejdžersku sobu za sina jer ću uskoro roditi pa se moramo malo reorganizirati - otkriva Zrinka.

A koji je njezin omiljeni kutak u stanu i gdje se nalazi?

- Zapravo je moj omiljeni kutak u stanu dio dnevnog boravka, iako malo odvojen od njegova centra. Sviđa mi se jer je prozračan, svijetao i ima pogled na terasu i drveće. Ovdje pijem prvu jutarnju kavu i listam omiljene časopise, što mi je najbolji dio dana. Gledati u prirodu bez smartphonea i interneta, ma neprocjenjivo - objašnjava Zrinka i dodaje kako su ondje smještene i neke od njezinih omiljenih stvari.

- Moooijeva stolica V.I.P. chair neopisivo je udobna i istodobno jako lijepa, a ružičastu Lolita lampu dizajnerice Nike Zupanc i 5 o'clock stolac podjednako volimo kći i ja, dok su suprug i sin potpuno imuni na ta dva predmeta - kaže uz smijeh.

Boje koje prevladavaju u ovom kutku su bijela, svijetlosiva, svijetloružičasta, srebrna, a od materijala drvo, koža, plastika, metal... Od svega pomalo, pravi eklekticizam, ali dobro doziran.

Za kraj pitamo Zrinku koliko joj je važno u stanu imati dizajnerske komade?

- Znači mi imati lijepe stvari, bile one dizajnerske ili ne. Dom je odraz nas samih, našeg karaktera, svi u njega unosimo stvari koje nas vesele, inspiriraju, opuštaju. Da citiram Charlesa Eamesa - detalji nisu detalji, detalji čine dizajn.

Foto: Berislava Picek / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 10:27