SUPER IDEJA

Ova zgrada je nakon rata pretvorena u "zgradu kafića", u svakom stanu je jedan. Znate li gdje se nalazi?

 /SHUTTERSTOCK

Ho Chi Minh ili nekadašnji Saigonu nudi mnoge povijesne, moderne i kulinarske atrakcije. No, jedno je mjesto posebno doživjelo preobrazbu u travnju 2015., a sada je jedna od najzanimljivijih adresa: stari stambeni blok N°42 Nguyen Hue. Izgrađen sredinom 1960-ih, blok zgrada služio je kao prenočište za vladino i vojno osoblje, uključujući američke savjetnike tijekom 1950-ih i 1960-ih, kao i mornaričke časnike u poslijeratnom razdoblju.

image
/SHUTTERSTOCK

Nakon pada Saigona 1975. neki su stanovi dodijeljeni radnicima brodogradilišta. Međutim, oko 2010. vlasnici stambenih prostora u zgradi počeli su prihvaćati koncept kafića u apartmanu, koji je kasnije procvjetao u kulturni fenomen u Saigonu/Ho Chi Minhu. Danas Cafe Apartment stoji kao svjedočanstvo svoje povijesti, u njemu se nalazi živahna mješavina kafića, butika i kreativnih tvrtki, prenosi Medium.com. Ovaj karakterističan, ruševni stambeni blok od devet katova prava je bombonjera modernih, neovisnih kafića, zanimljivih butika i co-working prostora, kojih svaki tjedan postaje sve veći i napućeniji.

Ovo je poput grada u gradu. Možete lutati od kata do kata - uz zavojite kamene stube i duž popločanih hodnika te se smjestiti u bilo koji kafić koji vam se svidi. Lokalno je, moderno i vrvi od vijetnamske mladeži, ovo staro sajgonsko zdanje ponovno je rođeno.

image
/SHUTTERSTOCK

Slastičarnice, restorani, snack barovi, kafići, trgovine s odjećom pa čak i male galerije s unikatnim umjetničkim djelima i niz drugih obrta rasprostiru se na 9 katova zgrade, od ulaza do ulaza. Oni temeljiti turisti koji imaju dovoljno vremena na raspolaganju na ovoj lokaciji slobodno mogu provesti i cijeli dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 07:06