Kafić Potter

Otvara se mjesto posvećeno najpoznatijem čarobnjaku

Kafić Poter otvara se početkom veljače, a osim pića, moći će se naručiti i više vrsta kolača, sendviča i peciva

Na zagrebačkim Sveticama, u blizini Ekonomskog fakulteta, početkom veljače otvara se novi kafić koji je dobio naziv po najpoznatijem čarobnjaku. Kafić Potter zamišljen je kao mjesto za druženje uz kavu ili pivo, a iako je smješten u blizini poznatog zagrebačkog fakulteta, vlasnici žele da njihovi gosti ne budu samo studenti, nego svi koje žele popiti kavu u nešto drukčijem ambijentu.

Potter zaista izgleda čarobno, no iako je nazvan po čarobnjaku, nemojte očekivati da ćete ulaskom u kafić imati osjećaj kao da ste ušli u dvorac Hogwarts.

- Vlasnici su veliki fanovi Harryja Pottera pa je ideja krenula od toga i sam je čarobnjak bio polazišna točka. Interijer kafića nije striktno povezan s Harryjem Potterom, nego su vlasnici iz knjiga htjeli preuzeti atmosferu, mističnost, zelenilo i doživljaj kao da se nalazite u nekom dvorcu.

Od ideje do realizacije trebalo je otprilike godinu dana te su u tom vremenu vlasnici obilazili razne buvljake, dvorce i skrivena skrovišta u Hrvatskoj, ali i u Beču kako bi našli detalje za novi kafić - kaže Marko Storić, poslovođa kafića, i dodaje kako je centralno mjesto Pottera veliko drvo smješteno pokraj šanka.

To drvo prepoznat će svi fanovi Harryja Pottera, a proteže se kroz cijeli prostor. Također, tu je i slika na staklu koja prikazuje Zabranjenu šumu, a uz kavicu se mogu pročitati i knjige o malom čarobnjaku koje se nalaze na policama uz ostale zanimljive naslove.

Razni detalji koji su izloženi u kafiću otkrivat će se na Facebook stranici, pa će gosti moći više saznati o brodskom satu koji stoji na jednoj polici ili o španjolskim mačevima koji krase zid.

No, iz kafića navode kako će konstantno raditi na sadržaju i ponudi.

- Na terasi, koja je zamišljena kao ljetna i zimska, napravit ćemo kutak za najmlađe tako da se djeca mogu igrati dok roditelji ili bake i djedovi uživaju u druženju, a osim klasičnih napitaka, u ponudu planiramo uvrstiti i sendviče, kroasane, ali i razne kolače i torte.

Nudimo četrdesetak vrsta piva te iako neće biti organiziranih after work partyja, planiramo da se ljudi spontano okupljaju na pivu nakon posla - dodaje Storić i kaže kako će imati i posebnu vrstu čajeva - čajeve za grickanje. Naime, gosti u čaj mogu ubaciti suho voće te ga nakon ispijanja čaja i pojesti.

U kafiću postoji dio za pušače i nepušače, što se uklapa u ideju vlasnika o mjestu namijenjenom svim uzrastima.

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 12:21