Dizajniran za poslovnog čovjeka

Mali, kompaktni praški stan

 

Danas vam predstavljamo mali simpatični stan u Pragu. Ovaj minijaturni stan ukupne je veličine svega 36 četvornih metra i privukao nam je pažnju svojim funkcionalnim uređenjem iza koje stoje boq arhitekti. Uređen je za mladog poslovnog čovjeka koji je nedavno zatražio redizajn kompaktnog praškog stana kako bi ima savršeno malo utočište dok je u gradu. Stan je izvorno organiziran u dvije odvojene prolazne sobe zbog kojih su odlučili da neće porušiti sve. Umjesto toga, dizajnirali su lijepi muški stančić oko izvornog tlocrta.

Veliki kuhinjski otok počiva u središtu prostora, nudeći mjesto za kuhanje, večere ili druženje s prijateljima. Otok je dizajniran tako da se klijent može komunicirati sa svojim gostima dok kuha i da im ne bude okrenut leđima. Uske drvene police obješene su na stražnji zid za umjetnička djela, knjige ili kolekcije vlasnika.

Jednostavni bijeli ormarići s tamnim rasvjetnim tijelima i radnim pločama upotpunjeni su toplim drvenim detaljima koji kuhinju čine mnogo ugodnijom.

U drugoj sobi se nalazi dnevni boravak i spavaća soba. Zbog zauzetog rasporeda klijenta, spavaća soba skrivena je kliznim vratima, tako da se po potrebi može odmoriti tijekom dana. Vrata također mogu ostati otvorena dok su tamne žaluzine spuštene, pomažući prirodnom svjetlu da uđe u prostor.

Ugradbeni radni stol je smješten ispod prozora i ispod njega se nalazi ladicu za skrivanje nereda.

Stakleni panel čini dio pregradnog zida koji omogućava klijentu da uživa u izlasku sunca.

Foto: Tomas Dittrich

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 22:55