Topla i ugodna

Mala drvena kuća i nikad bolje uređenih 11 kvadrata. Sve je stalo i izgleda fantastično!

 MADELINE TOLLE/
Dizajnerica interijera pomaknula je granice dizajna u ovoj maloj drvenoj kući na rustikalnom imanju

Dizajnerica interijera Jenny Kozena napustila je rodni London kako bi se preselila u Kaliforniju. Tamo su ona i šogor Gregory London, izgradili mini drvenu kuću smještenu na jutru poljoprivrednog zemljišta: "Naša je namjera bila stvoriti nešto inspirirano starom Kalifornijom", objašnjava ona. Gregory i njegova obitelj živjeli su na farmi generacijama, pa im je bilo važno odražavati mjesto i njegovu povijest: "Kada zgrade postanu apstraktne ili se nalaze u okruženju koje nema smisla, dolazi do nepovezanosti, što je suprotno od onoga što želimo da ljudi osjećaju", kaže Jenny.

image
MADELINE TOLLE/
image
MADELINE TOLLE/

Imajući ovu ideju na umu, Jenny i Gregory krenuli su s projektom ove male i jednostavne građevine, s učinkovitim stambenim prostorom od svega 11 četvornih metara, koji bi se savršeno integrirao u bujni krajolik imanja.

image
MADELINE TOLLE/

Zbogom "manje je više"

Danas je nevjerojatna toplina interijera ove malene drvene kuće vidljiva već izvana, gdje se plamen svijeće može nazrijeti kroz prozore stare 100 godina. Kada uđete, središnji kamin, starinska sofa, šank, neobičan radni prostor i kuhinja - sve je tu: "To je prostor u kojem se stil susreće s funkcijom", kaže Jenny. Iako je namjera takvog doma živjeti s manje, Jenny je odlučila odbaciti frazu "manje je više" i umjesto toga odlučiti se za rustikalne detalje, teksturirane tkanine i bogate boje.

image
MADELINE TOLLE/
image
MADELINE TOLLE/

Dok većina malih kuća ima ograničavajući faktor, gdje se prostor može koristiti samo za jednu funkciju, Jenny opisuje kako, na primjer, zidni krevet može transformirati dnevnu sobu u spavaću sobu noću; htjela je stvoriti nesmetan tok kako bi se mogla kretati između niza prostora odjednom. Da bi to postigla, uglavnom je tražila vintage i starinske komade, koji su obično manji. Odlazak na tržnicu antikviteta Long Beach i prisustvovanje isporukama kontejnera prodavača antikviteta koje je pronašla na Instagramu pokazalo se kao neprocjenjiv izlazak.

image
MADELINE TOLLE/
image
MADELINE TOLLE/

Omiljeni prostor

Kako bi stvari bile organizirane, postavila je kuke iza ulaznih vrata. Ovdje vješa svoj ručnik, kućni ogrtač i dnevnu odjeću koju uzima iz svog vanjskog ormara, stare kutije za alat, gdje sprema svoju odjeću. "Donosim najviše dva kompleta odjednom," objašnjava ona, "a također nemam zamjenu. Dakle, imam samo jedan komplet posteljine. Srećom, budući da sam na farmi, postoje zajednički sadržaji poput perilica rublja ."

image
MADELINE TOLLE/

Iako kuća nema konvencionalnu kupaonicu, treba hodati 10-ak metara do glavne kuće, gdje se nalaze bočna vrata koja vode izravno u jednu. Međutim, ima vanjski tuš s platformom od tikovine i tuš kabinom, kao i dvije vanjske porculanske kade, koje su postale omiljena "soba" kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 09:09