Kuća za savršen bijeg!

Kuća za savršen bijeg!

Koliba sa spektakularnim pogledom

Ufogel kuća sa predivnim pogledom na neke od najljepših planina nalazi se na brežuljku u selu Nussdorf/Debant u blizini Lienza u istočnom Tirolu u Austriji. Ovu potpuno namještenu i funkcionalnu kuću veličine 45 kvadratnih metara dizajnirao je Peter Jungmann.

Njezino ime je kombinacija riječi NLO i Vogel, što na njemačkom znači ptica. Ufogel ima neobičnu arhitekturu, stoji na štulama i lebdi iznad livade u mirnoj i netaknutoj prirodi. Panoramski prozori nude zapanjujući pogled na predivne Lienz Dolomite, u Val Pusteriji impresivne planinske vrhove i takozvani Carinthian Gate.

Jedna obitelj naručila ju je kao kuću za odmor koja će na najbolji mogući način iskoristiti predivan pogled, a da pritom ima što manje utjecaja na prirodni okoliš. Iako uređena u minimalističkom stilu, kuća ima sve što je potrebno za kraći i dulji boravak. Puno prozora omogućava prirodni izvor svjetlosti za svaki dio kuće bez gubitka osobne privatnosti. Cijeli je interijer izrađen od ariša koji stvara osjećaj topline u ovom suvremenom i krajnje jednostavno dizajniranom domu sa zanimljivim detaljima poput kuka za kapute na ulazu ili staklenog čajnika na štednjaku. Za one koji su u potrazi za jedinstvenim i elegantnim bijegom u prirodu, kuća je dostupna za najam tijekom cijele godine.

Više informacija potražite na: www.ufogel.at

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 04:17