ima 154 ukrasna rasvjetna tijela

Kuća ove poduzetnice ‘zapalila‘ je društvene mreže: žene diljem svijeta su oduševljene, a drugi pišu: ‘Kako muškarac može živjeti ovdje?‘

Rebecca Hessel Cohen

 SANTIAGO FELIPE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA/SANTIAGO FELIPE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Prošle godine, Rebecca Hessel Cohen, proslavila je 10 godina otkako je pokrenula svoju ultraženstvenu super-maksimalističku tvrtku za odjeću i stil života imena LoveShackFancy. Naboran i cvjetan, iznimno popularan brend, divlja je i besramna oda romantizmu u trenutnom dizajnerskom okruženju koje tako često poistovjećuje eleganciju s minimalizmom i odličan ukus s 50 nijansi bež kolorita. Stoga ne treba čuditi da i kuća u New Yorku u kojoj žive Rebecca i njezin suprug, Todd Cohen (ujedno i njezin poslovni partner) je sasvim posebna interijerska priča. Dovoljno je spomenuti 154 starinska ukrasna rasvjetna tijela koja se tu nalaze da bi se shvatio monumentalni opseg svega toga. Ružičaste nijanse koje caruju u kući i više su nego upečatljive, a Rebecca svako malo počasti svoje pratitelje na Instagramu nekom objavom iz svog doma. Oni, pak, ne prestaju oduševljeno komentirati.

-Ovo je genijalno, ti si toliko drugačija i posebna - napisao je jedan pratitelj, dok je drugi istaknuo kako je nevjerojatno koliko je u kući svaki detalj pomno promišljen i totalno otkačen. Neki su, pak, napisali da im nije jasno kako muškarac može ovdje živjeti.

Becky, kako je zovu prijatelji, očito je oduševljena cvjetnim motivima, pa tako i svojom modom i detaljima interijera koje prodaje, a koji su također mjesto našli u njezinom originalnom domu. Rebeccin suprug Todd, bogati poduzetnik, dao je sve od sebe da ispuni Beckyne želje.

@becknyc_ My favorite room in the house 🌸 We transformed this Carraige house from the 1800s into a magical Winter garden room, my favorite place for dance parties 💕 #nyc #house #renovation #garden #interiordesign ♬ My Love Mine All Mine - Mitski

- Ne postoji ništa tako lijepo kao izgraditi nešto za onoga koga volite i za svoju djecu, naše predivne kćeri, Stellu i Scarlett - kaže Cohen.

Njihov dom u New Yorku zapravo je zgrada na šest etaža koja ima i unutarnje dvorište, a unutar njega bivšu kućicu za kočije koja je sada pretvorena u stakleničku vrtnu oazu.

- Ovo je moj omiljeni dio kuće - kaže Becky i ističe kako na mjesto na kojem je u 19. stoljeću bila kočija, danas redovito organiziraju zabave u kojima uživaju.

Inače, njihova kuća datira iz kasnih 1800-tih godina tako da je jednostavno trebalo imati hrabrosti proći kroz sve te promjene i od nje napraviti moderan, ali opet dovoljno zanimljiv dom.

Par je započeo planove s pariškom dizajnerskom tvrtkom Gilles & Bossier, čiji su arhitektonski nacrti za obnovu bili spoj modernog i tradicionalnog.

@becknyc_ Loved inviting @CALEB SIMPSON into our NYC home for a special tour! So much fun, next time we need a dance party all night long 💗✨🪩 #hometour #westvillage #nyc #townhouse ♬ beautiful jazz piano in Autumn, 7 minutes(871493) - ricca

- Radili smo s njima kako bismo unijeli u kuću parišku estetiku - kaže Hessel Cohen i dodaje kako su se oboje složili da žele imati europski utjecaj u njihovom domu u New Yorku.

Kako bi im pomogao u ostvarenju vizije, par je angažirao dizajnera interijera Benjamina Vandiver, koji se rado uključio. - Rekao sam Rebecci da sam jedva čekao raditi s nekim tko voli cvijeće i chintz (drvena građa tiskana, oslikana, obojena ili glazirana kaliko tekstila koja je nastala u Goldoni u 16. stoljeću. Tkanina je tiskana s dizajnom s cvijećem i drugim uzorcima u različitim bojama, obično na svijetloj, običnoj pozadini), jer se čini da to više nitko ne želi raditi - kaže Todd Cohen koji ističe kako je prezadovoljan kako je suradnja između njih i dizajnera išla.

Budući da par također neprestano kupuje svoje fantastične i impresivne butike - danas ih ima 17 diljem svijeta - imali su duboko skladište namještaja i tkanina koje bi mogle poslužiti u njihovom privatnom domu. Nešto su ipak i novo kupili, uglavnom antikvitete.

- Tek smo počeli kupovati i skupljati namještaj, ogledala i rasvjetu. Pred nama je još dug put i neizmjerno uživamo - govore.

A kako se vama sviđa ova kuća?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 07:52