Objekta za najam

Kamena vila na otoku Krku

Vodimo vas u savršenu oazu za opušteni boravak i stanovanje mladog para iz Delnica!

Mladi par iz Delnica angažirao je tvrtku Inter-Design za uređenje objekta za najam, a rezultat je ovo luksuzno zdanje s tri spavaće sobe, jacuzzijem i bazenom

Profil
Ime:
Villa Avlija
Lokacija:
Linardići, Krk
Kontakt:
villa-avlija.com, inter-design.hr

Nakon što su kupili kuću na Krku, mjestu gdje su oduvijek htjeli imati nekretninu, mladi par iz Delnica odlučio je da ništa neće prepustiti slučaju te da će učiniti baš sve kako bi od svoje nove vikendice napravili savršenu oazu za opušteni boravak i stanovanje. Zbog toga su nazvali tvrtku Inter-Design, također s Krka, koja se već gotovo 30 godina bavi projektiranjem, dizajniranjem te opremanjem interijera i eksterijera hotela, apartmana, luksuznih vila i kamenih kuća.

– Nit vodilja za uređenje po želji investitora bila je urediti objekt za iznajmljivanje, ali s obzirom na konkurenciju i veliku ponudu, njihova glavna želja bila je da ova vila bude među najatraktivnijima na otoku. Iako je to bio izazovan zadatak, drago nam je da smo uspjeli ostvariti cilj i objekt pozicionirati na visoko mjesto luksuznih kamenih vila s pet zvjezdica – objašnjava ekipa iz tvrtke Inter-Design. Kuća se nalazi u Linardićima, zelenom dijelu otoka Krka s otvorenim pogledom na more, otok Cres i naselje Beli. Ima oko 130 četvornih metara i prostire se na dvije etaže. U prizemlju se nalazi otvoreni prostor kuhinje, male kupaonice, blagovaonice i dnevnog boravka s kaminom za zimski boravak. Na veliku terasu se izlazi direktno iz dnevnog boravka te se tu može uživati u zalasku sunca koje se reflektira u velikom bazenu u koji možete uroniti direktno s terase. Unutarnjim stepenicama, pak, dolazi se na kat gdje se nalaze dvije prostrane kupaonice i tri spavaće sobe, svaka u svom stilu.

– Upravo ta činjenica da je svaka soba uređena u drugačijem stilu stvara zanimljive reakcije gostiju jer svatko sebe pronađe u nekoj od njih i svi su na kraju zadovoljni. Ipak, terasa na gornjem katu, s pogledom koji oduzima dah, najveći je dragulj kuće jer pruža panoramski pogled na more, otoke Rab, Plavnik i Cres, pa čak i na Učku – otkrivaju vlasnici i dodaju kako je za ljetne večeri onima koji borave u ovoj kući na raspolaganju predivna, u autohtonom duhu sagrađena nadstrešnica s roštiljem i velikim stolom za druženje. Nezaobilazan je i boravak u ugodnom jacuzziju koji se također nalazi pod nadstrešnicom i odvojen je baldahinskim zavjesama kako bi se postigla intimna atmosfera.

Kao iz bakina doba

– Za one najmlađe rezerviran je golemi dio vrta s dječjim igralištem i velikim trampolinom, a oni koji vole aktivan odmor, u drvenoj vrtnoj kućici pokraj velike palme pronaći će bicikle i stol za stolni tenis. S druge strane, oni koji vole šetati i uživati u prirodi, imaju eksterijer s puno zelenila i autohtonih biljaka kao što su lavanda, magnolija, lovor, ružmarin i mirta – ističu vlasnici. Ipak, kako bi se došlo do ovakvog izgleda vile, trebalo je puno rada, promišljanja i truda. – Objekt je, građevinski gledano, na početku bio u solidnom stanju, ali samo to. Sve ostalo – od izrade bazena, rasporeda vrta, unutarnje stolarije, kupaonice i sanitarija, rasvjetnih tijela i ugođaja njihove svjetlosti koje pružaju, prekidača i klimatizacije do unutarnjih stepenica i parketa – moralo se dovesti u prvoklasnu funkciju prije nego što je počela finalizacija.

Bez obzira na projekt i nacrte koje napravite, uvijek ima iznenađenja i promjena u tijeku radova. S početkom postavljanja dizajnerskih lampi, prvih traka tapeta, prvog bojanog zida i ugradnje kuhinje počelo se nadzirati ono što je taj objekt sada. Kuhinja je rustikalnog izgleda, s intarzijama i keramičkim ručkama, radna površina kao iz bakina doba s velikom starinskom škrinjom, ali iza svega toga kriju se high-tech uređaji i mnogo najmodernijih malih kućanskih aparata. Teško je reći da je opremanje teklo postupno i po sobama, sve je bilo zamišljeno unaprijed i sve se radilo paralelno. Montaža namještaja, montaža televizora te vodilica, a još se nije vidjela cjelina.

Ručno tkani dezeni

U trenutku kad je postavljen tekstil, dakle zavjese, dekori, prekrivači, posteljina i puno, puno ukrasnih jastučića, sve je dobilo finalni izgled i ovu toplinu – pričaju iz Inter Designa i napominju kako je na prvi pogled ova vila stara kamena kuća, a to i jest bila nit vodilja kada je u pitanju njezino uređenje. Zato je gotovo sve uređeno u prirodnim bež i terakota bojama, uz detalje plavih i zelenih nijansi. Sve je rađeno od prirodnih materijala, a namještaj, podovi i vrata od punog su drveta. Tkanine su rustikalnih dezena i imaju vizualni efekt ručnog tkanja, kako zavjese tako i tkanine u spavaćim sobama, dnevnom boravku i kuhinji.

Foto: Inter-Design

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 13:25