Upečatljiv prostor

Elegantan obiteljski dvosobni stan od 60 četvornih metara sa zelenom kuhinjom i puno ormara

 Nick Rudenko
Vlasnici ovog stana, bračni par i njihovo šestogodišnje dijete, obožavaju bogate boje i kontraste

Tamnozelena kuhinja, tamni zid ukrašen dekorativnom žbukom u spavaćoj sobi i ružičasto uzglavlje kreveta samo su neke značajke ovog modernog doma smještenog u stambenom kompleksu Green Park u Moskvi. Obitelj je za uređenje angažirala Svetlanu Kapustin iz istoimenog studija, koja je 60 četvornih metara prilagodila ovoj mladoj obitelji, poštujući njihove želje.

image
Nick Rudenko
image
Nick Rudenko
image
Nick Rudenko

- Klijent je sanjao o mjestu u stanu gdje bi bilo moguće stvoriti različita raspoloženja uz pomoć dekora i prema potrebi ga promijeniti, priča dizajnerica te dodaje kako je iskoristila prostran ulazni hodnik između glavne i dječje sobe za smještaj komode gdje vlasnici mogu mijenjati ukrase i stvarati različita raspoloženja kada požele.

image
Nick Rudenko
image
Nick Rudenko
image
Nick Rudenko

U istom izvornom tlocrtu ostala je kuhinja povezana s dnevnim boravkom. Hodnik i kuhinja nisu odvojeni vratima, zbog čega ove zone izgledaju još prostranije.

image
Nick Rudenko
image
Nick Rudenko
image
Nick Rudenko
image
Nick Rudenko

- Stol za blagovanje ustupio je mjesto šanku, koji je integriran s kuhinjskim namještajem. Ovo rješenje funkcionalno dijeli prostor na kuhinjski dio i dnevni boravak, te istovremeno omogućuje članovima obitelji udobno kuhanje i komunikaciju, priča.

image
Nick Rudenko
image
Nick Rudenko
image
Nick Rudenko

- Prostor obiluje ormarima. Dječja soba i glavna spavaća soba imaju svoje prostrane ormare. U hodniku nestandardne dubine (70 cm) nalazi se ormar za sezonsku odjeću i obuću, te tehnički ormar za smještaj usisavača, daske za glačanje i sl, nabraja te dodaje kako je ovdje gostinjska kupaonica ustupila mjesto skladišnom prostoru i prostranom hodniku u kojemu je još pored kupaonice formiran ormar za smještaj perilice i sušilice rublja.

image
Nick Rudenko
image
Nick Rudenko
image
Nick Rudenko
image
Nick Rudenko

U spavaćoj sobi dekorativna žbuka prekriva zid iza kreveta. Ovdje je tamnosiva površina kombinirana s kontrastnim ružičastim uzglavljem, ormarićem i slikom. Još jedan vizualni element su fronte bijelog ugradbenog ormara koji koristi prostor iznad vrata.

Osim vlažne zone, za sobe je odabran drveni parket, a identične keramičke pločice u hodniku i kuhinji vizualno povezuju ove dvije prostorije.

image
Tlocrt

- Napravila sam moderan interijer s elementima iz raznih stilova. U američkom klasičnom stilu su fronte namještaja, a u skandinavskom je tapecirani namještaj, čisti neutralni zidovi te svijetli akcenti u zajedničkim prostorijama, dok su istaknuti zidovi i upečatljivi umjetnički predmeti unijeli eklekticizam, ističe dizajnerica te dodaje kako zadatak nije bio urediti prostor u nekom specifičnom stilu, već je fokus bio na stvaranju udobnosti, osjećaju prostora te izazivanju podsvjesnih asocijacija na smirenost, sklad, kreativnost, zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 13:50