KOMPAKTAN I HARMONIČNO UREĐEN

Elegantan i vizualno atraktivan mali stan

 

Projekt jednosobnog stana koji možete vidjeti na fotografijama u nastavku odličan je primjer kako je moguće stvoriti funkcionalnu podjelu prostora u jednoj jedinoj prostoriji i pritom dobiti otvoren i udoban dom! Naravno da je pravi izazov strpati gotovo sve životne zone u jednu sobu, no u ovom je stanu to učinjeno na elegantan i vizualno atraktivan način.




Prva stavka koju vrijedi istaknuti je činjenica da sve zone obilježava uporaba istih materijala i boja čime se dobiva iznimna povezanost prostora. U kutu prostorije nalazi se platforma od svijetlog drva s bijelim stranicama na koju je postavljen krevet čime je stvorena spavaća soba dodatno odvojena od ostatka uskom staklenom pregradom. Pri projektiranju platforme predviđeno je i praktično zaglavlje kreveta koje služi za odlaganje sitnica poput knjiga, ali i rasvjete.



U ostatku tog prostora nalazi se mali dnevni boravak pored kojeg se nastavljaju niski ormarići spojeni s platformom, a od namještaja za boravak su odabrane siva stolica, mali stolac i sivi kauč okupljeni oko dva stolića za kavu. Pored kauča nalazi se odličan kutak s tapeciranom klupom i drvenim stolom koji može funkcionirati ili kao blagovaonski stol za čak više od četvero ljudi ili kao radni stol s pogledom kroz prozor.


Cijeli jedan zid prostorije funkcionalno je razdijeljen pa se tako pored blagovaonskog stola nalazi ormar za odjeću pored kojeg je smještena kuhinja s policama na zidu i donjim kuhinjskim elementima. Radna površina nastavlja se prema izlazu iz stana i pretvara u kupaonski prostor s velikim ugrađenim umivaonikom, a zone su dodatno odvojene uskom staklenom pregradom u crnom okviru.


U platformi kreveta skriva se iznenađenje u obliku dodatnog ležaja koji se može izvući van kada se razmaknu elementi u boravku pa stan za dvoje postaje stan za troje, a ako se sofa pretvori u ležaj čak i za četvero!

Prostor toaleta s tušem smješten je uz sam ulaz u stan dok se na drugoj strani nalazi malo predsoblje s jednostavnom klupom i vješalicom. Kompaktan i harmonično uređen stan!

Izvor: Home Designing

Projekt: Tinglan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 12:14