Moćno uređenje

Elegantan crni stan

 

Od male crne haljine pa do crnih interijera, ova (ne)boja bez iznimke izgleda upečatljivo i moćno, a uređenje stana na fotografijama pravi je dokaz tomu. Prostor u kojem prevladava iznimno tamna paleta boja može se doimati premračno, zatvoreno i pomalo klaustrofobično, ako se prilikom uređenja ne osiguramo da u prostor dopire dovoljno dnevnog svjetla, da različiti materijali unose dinamiku u prostor, ali i da se prostorije pametno razdvajaju.

Od dnevnog boravka koji je od blagovaonice i kuhinje odvojen tek crnom stalažom, pa do kupaonice koja je od spavaće sobe odvojena staklom, ovaj je stan uređen tako da se zone međusobno prožimaju te se time dobiva dobra protočnost samog prostora. Ovaj projekt uređenja potpisuje dizajnerica Julia Sultanova koja je osmislila moćan interijer za prave ljubitelje profinjenih linija, raskošnih materijala i tamne palete boja. Osim crne boje koja je u prostoru prisutna većinom u svojoj mat verziji, u stanu se također koriste i zagasite drvene plohe, pokoji detalj bijele boje te biljke koje svojim zelenilo unose život u prostor.

Dnevni boravak je opremljen s dva crna kožna kauča, a zanimljiv detalj predstavlja tepih s orijentalnim uzorkom koji je još uvijek u skladu s osnovnom kombinacijom bijele i crne boje. Iza boravka nalazi se kuhinja s blagovaonicom, uređena jednostavno i pročišćeno. Spavaća soba osvaja muralom koji kombinira motive egzotičnog lišća te krasi zid iza samog kreveta.

Sobu s ostatkom prostora vizualno povezuje i detalj kožnog zaglavlja, a prostor se doima većim jer je kupaonica krajem razdvojena od sobe staklom.

Kupaonica je uređena luksuzno, kombinacijom zidnih i podnih ploča različitih tekstura, a opremljena je i kadom i tušem. Pravo oličenje elegancije!

Izvor: www.behance.net

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 18:29