East Village penthouse

Interijer koji su uređivali profići

Ovaj apartman koji se nalazi u zgradi koja je prvobitno bila bolnica izgrađena 1920. godine, danas se prostire na dva kata s krovnom terasom i dramatičnim pogledom na St. Marks Place. Za današnji izgled ovog lijepog penthousea zaslužan je arhitektonski biro MNA sa sjedištem u New Yorku. Gornji katovi su već osamdesetih godina bili pretvoreni u potkrovlje za život u kojem je dominirao industrijski stil. MNA klijenti i vlasnici penthousea Alfredo Paredes i Brad Goldfarb proveli su dvije godine u lovu na stan prije nego što su obišli ovaj penthouse i odmah prepoznali potencijal 230 četvornih metara prostora.

Ono što su zamislili, međutim, imalo je sasvim drugačiju atmosferu od jednostavnog, modernog prostora koji su kupili. Željeli su da dizajn interijera bude u duhu eklekticizma 19. stoljeća, pomalo romantičan s grubim drvenim stupovima, ožbukanim zidom i kamenim pločama na katu. Kada posjetitelji ulaze u prostor duple visine, dobrodošlicu im odmah poželi Sid i ekspanzivan pogled na East Village. Velika soba zapravo je spojeni dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja sa šest novoinstaliranih 3,5 metra visokim lučnim francuskim prozorima uokvirenim u pocrnjeli industrijski čelik koji vode na 93 četvorna metra veliku terasu koja se proteže cijelom dužinom prostorije. Podovi su izrađeni od vapna u interijeru i na terasi. Izborom materijala i uzoraka u interijeru pokušali su ručno izrađenim detaljima dočarati patinu ranijih razdoblja. Žbuka pokrivena na zidu imati grubu teksturu i zaobljena je na uglovima.

Strop je izrađen od vintage francuskih drvenih greda kojima se vidi otvorena “rupičasta” struktura i završeno su premazane voskom. S obzirom da su vlasnici dizajn stručnjaci, Paredes radi za Ralpha Laurena, a Goldfarb je urednik specijalnih projekata u AD-u, blisko su surađivali s MNA arhitektima prilikom izbora namještaja i umjetničkih djela. U blagavaonici koja izgleda poput ateljea rustikalni kružni stol okružuju vintage Tolix stolci. Hiperdimenzionirana svjetiljka od kovanog željeza je španjolska. Vintage komoda je iz Belgije. Kuhinja na galeriji također je u luksuznom rustikalnom stilu s bijelim hrastovim ormarićima brušenih žicom i premazanima uljem s radnom pločom od belgijskog Bluestonea.

Vintage talijansku rasvjetu iz 1940-ih godina su odabrali kako bi upotpunila Bluestone pult ploču i Jaclo slavine s crnim keramičkim ručicama. Dio kuhinje je skriven od pogleda, ali ima jednostavan pristup dnevnom boravku i terasi. U dnevnim boravkom velika crno-bijela ilustracija Richarda Serra visi iznad vintage kamina s kožnom foteljom Alstead Club Chairs Ralpha Laurenta. Grubo klesane vapnenačke stepenice su uparene sa specijalno izrađenom ogradom od pocrnjele čelične tračnice koje vode do spavaće sobe. Zavjese postavljene od stropa do poda kao i uzglavlje kreveta izrađeni su od Ralph Lauren Home tkanine. Jako nam se sviđa kako su pazili na svaki detalj prilikom uređenja!

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 19:17