Moderni dizajn u stoljetnom stanu

Cool stan mlade glazbenice u središtu grada

Nikada ne biste pomislili da je ovaj moderni stan star više od 100 godina!

Vodimo vas u interijer u koji je sve podređeno uživanju i sreći. Prostor koji već pri prvom pogledu poziva na relaksaciju i druženje uz glazbu i čašu finog vina, mjesto gdje ćete odmah zaboraviti na žurbu i stres.

Dizajn ovog iznimnog interijera potpisuje Patrick List iz Nordic Standarda, tvrtke koju je 2015. godine pokrenuo s dvojicom prijatelja iz Švedske u Madridu. Poduzetni su momci svoju životnu strast prema dizajnu i nekretninima spojili s ljubavlju za Madrid i već tri godine pronalaze i preuređuju stanove u središtu glavnog grada Španjolske u ekskluzivne nekretnine u kojima bismo rado živjeli.

Patrick je osmislio ovaj ugodan prostor za mladu glazbenicu pazeći na svaki detalj. Tu je ograda od željeza i stakla koja odvaja udoban prostor s biljkama ukrašen poput terase bistroa i elegantna stropna svjetiljka Flos. Dio je namještaja nabavio u Švedskoj, poput kauča i fotelje, ili poufa koji služi kao stolić, a dovezen je iz Danske. Patrickova strast za arhitekturom i dizajnom interijera odražava se u svakoj pojedinosti ovog stana, koji se nalazi u Barrio de Salamanca u Madridu.

Kada je preuzeo projekt, suočio se s problemima spečifičnim za stare zgrade poput puno malih soba od kojih su neke bile bez prozora i mnoštvom hodnika. No, unatoč problemima, ovaj zahtjevni projekt nije bio nikakava prepreka Patricku, već veliki izazov.

Jedna od glavnih značajka stana je dobar izbor boja. Na pod je postavio hrastov parket u prirodnoj boji drva, dok je na zidovima pronađena izvorna opeka kuće, skrivena iza slojeva žbuke, ostavljena i kombinirana s drvenim finišom kuhinje u sivoj boji. Što se tiče stolarije, postavio je prozore od masivnog drva i ukrasio zatečenim vertikalnim željeznim bravama, kojima je vratio nekadašnji sjaj.

Kako je boja spavaće sobe ključ za definiranje ženskog okruženja, odabrao je ružičastu boju kao osnovu. No, nije želio da dominira čitavim prostorom, dovoljan je bio samo poneki detalj koji će dati šik izgled sobi poput jastuka, vaza i deke.

Foto: YellowKorner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2024 01:14