Cool mjesto: Restoran Molo

Novi život nekadašnjeg Capitana

U prostoru nekadašnjeg poznatog caffe bara Capitano, ovih je dana otvoren Molo, genijalan moderni restoran za koji smo sigurni da će postati novo nezaobilazno ime na gastrokarti Opatijske rivijere. Restoran je rezultat temeljitog rada provjerenog tima stručnjaka. Ključna osoba koja je povezala sve ljude na tom projektu je proslavljeni hrvatski automobilist Niko Pulić, kum restorana, koji je investitora Ronija Voskiona pozvao u svoj omiljeni restoran u Dubrovniku, restoran Porat.

Duhoviti jelovnici

Njemu se taj restoran toliko svidio da je svoj projekt Molo odlučio odraditi s istim timom – projektantom Filipom Gordonom Frankom i dečkima iz kreativne agencije Kuharić Matoš koji su zaslužni za konačni izgled cjelokupnog interijera i pripadajuću impozantnu terasu. Dizajner Filip Gordon Frank potpisuje rješenja za sav namještaj, rasvjetu te stolce za terasu, a Luka Kuharić, Bojan Matoš i Pavao Kuharić osmislili su i producirali prepoznatljiv vizualni identitet novog restorana, koji je metodično provučen kroz cijeli objekt, od velikih LED znakova koji vas precizno vode u tu sigurnu gastronomsku luku do duhovitih menija, signalizacije u prostoru i ostalih materijala koji gostu pružaju jedinstveni ugođaj. Za izvedbu besprijekorne stolarije pobrinuo se, pak, zaljubljenik u sve drveno Nenad Jirouš.

Vrijedno naslijeđe

Luka, Bojan i Pavao kažu da je inspiracija za materijale, završne obrade i boje koje prevladavaju u restoranu došla iz starih opatijskih kupališta i brodova, a interijer podsjeća na luksuzne kapetanske kabine. – Ponavljanje dominantne kosine u vizualnom identitetu inspirirano je jedrima brodova na koje se pruža pogled sa ugodne terase – objašnjava kreativni trojac. A što je bio najveći izazov u ovom projektu? – Poznato je da je na ovom mjestu bio legendarni restoran kojeg se svi prisjećaju s nostalgijom. To je vrijedno naslijeđe koje smo poštovali i pri promišljanju o izgledu nastojali osmisliti objekt koji nije trendovski, nego se uklapa na način da i Opatijci i svi ostali osjete da Molo ondje pripada – zaključuju.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijlite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:59