Cool mjesto: Palačinkarnica Milky Whey

Dobro došli na najslađe mjesto u Zagrebu

Mit kaže da ne postoji onaj kojem se nije barem jednom zalijepila za plafon ili pod. I ne postoji onaj kojem smjesa nije bar jednom bila prerijetka ili pregusta. Ivan Milković razbio je taj mit. Odlučio je napraviti palačinkarnicu koja neće biti klasična, koja neće nuditi samo čokoladne palačinke ili one s pekmezom.

Zasukao je rukave, diplomu spremio u ormar, uzeo mamin recept i u zagrebačkoj dubravi otvorio Milky Whey. – Ovdje je nekad bio otkup zlata i sve je bilo drukčije, obojeno u bijelo i prilično sterilno. Naravno, ja sam imao neku drugu viziju. Htio sam da bude prepoznatljivo, što vizualno, što pod nepcem – priča Ivan.

Proteinske palačinke

Ideja o palačinkarnici nije se javila odjednom. Ivan je dulje vrijeme razmišljao kako će otvoriti novo slatko mjesto u gradu, a kako je studirao u Austriji, primijetio je da su one tamo veliki hit. – Kod nas nisu toliko popularne, odnosno nema baš klasičnih palačinkarnica, a moram se pohvaliti da jedini u Hrvatskoj nudimo proteinske palačinke – kaže Ivan. Što se tiče samog uređenja interijera, ideja je došla spontano. Ivan je radio uz pomoć bratića i znao je da ne želi ništa klasično, nego nešto u industrijskom stilu.

‘S obzirom na zid od cigli jedva sam dobio dozvolu jer je bilo teško objasniti da je zid od perive boje’

Ideja je pala na palete, zid od cigli, i puno šarenih boja. – Želio sam da sve izgleda poludovršeno, otkačeno. Nikako se nisam mogao odlučiti za boju, pa se malo prolilo i sve sam zamiješao, napravio stope i tako je malo-pomalo kroz dva mjeseca nastao ovaj prostor – kaže Ivan. Stolovi, klupe, šank, pod… sve je napravljeno od paleta koje su obojene u različite boje. Na zidu se nalaze fotografije njegove nećakinje, a rasvjeta je također maštovita. Mladi je vlasnik odlučio da i one budu njegovih ruku djelo pa je domišljato uzeo teglice od meda te lončiće i od njih napravio lampe.

Sve po zakonu!

– Zid je od cigli i premazan je perivom bojom. Zanimljivo je kako sam imao problema prilikom dobivanja minimalnih tehničkih uvjeta, koji su nužni za rad, jer inspektori nikad nisu vdjeli takav zid i nigdje u pravilniku nije navedeno što s njim. Trebalo mi je neko vrijeme da im objasnim da je riječ o perivom zidu – smije se Ivan.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 18:36