Cool mjesto: Imperium - Restoran, lounge bar i klub

Krstarenje na kopnu
Profil
Ime:
Imperium Split - Restoran, lounge bar i klub
Adresa:
Gat Sv. Duje, Split
Vlasnik:
Edvard Ugrina
Šef kuhinje:
Nikša Boban
Uređenje:
Duje Kaliterna
Radno vrijeme:
restoran: 11 - 23 h klub: 8 - 1 h (tjekom tjedna), a vikendom do 5 sati ujutro

Više od dvije tisuće četvornih metara, s jedne strane Split, s druge otoci, brodovi uplovljavaju i isplovljavaju iz luke, restoran, lounge bar i klub u jednom, prostor koji ostavlja dojam kao da ste na luskuznom krstarenju… to je ukratko Imperium, restoran i klub, u samom centru grada, u trajektnoj luci.

Prostor nekadašnjeg plesnog restorana Emona mladi splitsko-zagrebački dizajner interijera Duje Kaliterna preuredio je prema ideji da se u objektu, zbog njegova oblika i pozicije, osjećate kao na krstarenju. Ideja se odmah svidjela investitoru i u prostor je uložio puno vremena i novca.

Korišteni su vrhunski materijali i oprema, a u prostoru prevladavaju svijetle boje: svijetloplava, siva i bež, a vertikale u prostoru obložene su crnim staklom kako bi se istaknule. – Moram naglasiti da je prostor zbog svoje veličine i lokacije dovoljno atraktivan pa je sve ostalo samo dekor, koji smo pokušali minimalizirati.

Ali rasvjeta je vrhunska, ozvučenje također, a najinteresantniji detalj je svakako golemi akvarij – 6 metara dug, 3 metra visok, koji je izrađen u Americi u jednom komadu akrila specijalno za ovaj objekt, a razdijelit će prostor restorana od prostora lounge i noćnog bara – otkriva Kaliterna.

Iako u početku nije zamišljen kao narodnjački klub, kako bi privukli goste, u Imperiumu su bili prisiljeni promijeniti koncepciju. Petkom se u klubu održavaju koncerti narodne, turbo folk muzike, dok je subota rezervirana za program Pink Panther.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 06:23