Pjevač Luka Nižetić otvorio je s prijateljicom u Komiži Fun food & wine bar koji je opremio po svom guštu, vintage namještajem i predmetima iz Reto centra i Hrelića te tako stvorio originalan ambijent koji su gosti u rekordnom roku jako zavoljeli.
- Ime:
- Fun food & wine bar
- Lokacija:
- Komiža, Vis
- Vlasnik:
- Luka Nižetić
- Uređenje:
- Luka Nižetić i prijateljica
- Ilustracije:
- Ružica ručni rad
- Info:
- bar je pat friendly, a dnevno se nudi samo jedan obrok
Uvijek smo u potrazi za zanimljivim interijerima, a jedan od novih koji nas je oduševio je Fun food & wine bar Fabrika u Komiži, na otoku Visu. Vlasnik zanimljivog bara u kojem se može pročitati knjiga i uživati u fi noj hrani je pjevač Luka Nižetić, koji je s prijateljicom prostor uredio, s njom svako jutro dogovara što taj dan poslužiti gostima, a često i sam kuha. – Želio sam da prostor bude uređen tako da u njemu svakome bude ugodno.
Rekao bih da je to vintage industrial stil, a sve što se može vidjeti u prostoru ima svoju priču. Nijedan predmet nije nov: od europaleta smo stvarali namještaj u vrtu, kupovali smo u Reto centru i na zagrebačkom Hreliću… Nešto smo prikupili od ljudi kojima nije trebalo, a neki komadi koji se mogu vidjeti dolaze s otpada – priča Luka, koji pojašnjava da je cilj bio stvoriti prostor u kojem je svaki detalj već negdje bio i priča svoju priču.
Osim namještaja, pozornost privlači i stablo naslikano na zidu. Luka pojašnjava da je riječ o drvu života, kojeg je slikao s prijateljicom. Goste stablo uvijek zaintrigira, posebno zato što se stara žuta fotelja i nekoliko stolaca ispod njega, u kombinaciji s pisaćom mašinom i demižonkom, čine još toplijima i udobnijima. Mnogima je drago što je bar pet friendly, a to se odnosi na čitav prostor, ne samo na terasu.
Tako je Fabrika među rijetkim ugostiteljskim objektima na Jadranu gdje na ručak sa sobom slobodno možete povesti i svog četveronožnog prijatelja. U baru svira raznolika glazba: od salse, bachata, rock \’n\’ rolla 80-ih i 90-ih, pa do talijanske kancone, portugalskog fada, romske glazbe ili jazza. Što se hrane tiče, pjevač kaže kako njegov objekt zapravo nije restoran, jer dnevno nude samo jedan obrok. Kad smo razgovarali u Fabrici se upravo pripremalo jelo dana: toč od kozica sa špagetama. Jedan od specijaliteta kuće je šalša, koja se kuha po šest sati.
Cilj je bio osmisliti prostor u kojem je svaki detalj već negdje bio, nešto prošao i sada želi ispričati svoju \’životnu\’ priču
Hrana dolazi iz Splita, zbog čega se mora nekoliko dana prije dogovoriti što se točno kuha. U Fabrici se ništa ne priprema u zadnji čas, jer je potrebno neko vrijeme da se hrana trajektom dopremi do Komiže. Jedino s čim nemaju takvih problema je riba, koje na otoku ima u izobilju. – Imamo ponudu koja je svakog dana ista: tapasi, inćuni, dimljena tuna, paštete, bruscetti… Od pića gostima nudimo cijeli niz koktela. Naš je objekt u Komiži jedinstven: kako po pitanju hrane, tako i što se uređenja tiče.
Važno mi je da su nas ljudi zaista izvrsno prihvatili. Vidim da se u prostoru osjećaju kao kod kuće i to me uvijek usreći, jer sam točno tu sliku imao u glavi kada sam s prijateljicom stvarao Fabriku – opisuje Luka. Plan je da bar bude otvoren za vrijeme turističke sezone. Iduće bi godine trebao svoja vrata gostima otvoriti krajem svibnja, a radit će do prvog dana listopada.
Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....