COOL MJESTO: Caffe Bar Medovac

Ujutro je tu da te razbudi, a navečer da te fino opusti

Nekadašnji mali i neugledan kafić u zagrebačkoj Kajzerici dobio je novo ruho i u trenu postao omiljeno okupljalište kvartovske ekipe. Vlasnik je od početka želio samo jedno, a to je dobiti funkcionalan i moderno dizajniran kafić koji će biti ugodan za ispijanje prve jutarnje kave, ali koji će goste privlačiti i u večernjim satima. Upravo tim željama vodio se Arhitektonski studio Križnjak koji je zaslužan za projekt. Caffe bar Medovac osim kompletnog preuređenja postao je i veći površinom jer se bivšem prostoru kafića pridodao i prostor nekadašnje trgovine. Preuređen i obogaćen kvadraturom sada zadovoljava sve potrebe za vesela okupljanja.

– Koristili smo drvo u kontrastu s crnim i bijelim zidovima te isprintima, što interijeru kafića daje atraktivnost i zanimljivost – kažu u arhitektonskom studiju Križnjak te dodaju kako je drvo u interijeru sigurna formula koja gotovo uvijek daje toplinu i ugodan ambijent za razgovor uz kavu ili čaj ujutro, prije posla.

No, osim na jutarnju pazilo se i na večernju atmosferu. A što bolje stvara ugođaj od dobre rasvjete? – Rasvjeta je pomno birana. Iznad šanka su visilice tvrtke Esedra, naziva Song, koje izvrsno naglašavaju šank. U urezima u stropu na području ispred i oko šanka su lampe proizvođača Wever & Ducre, naziva Hide Small, a ostala rasvjeta po stropu je od tvrtke Prolicht, naziva Cave – kažu u arhitektonskom studiju Križnjak. Svi stolci oko stolova su Gliss lounge Pedrali, visoki stolici, uz visoke stolove su Arod Pedrali, a veći dio inventara: šank, klupe, stolovi ideja su Arhitektonskog studija Križnjak.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 06:27