Caffe bar Purgatory u Ozaljskoj ulici

Na Trešnjevci otvoren novi kafić za rockere, metalce i alternativce
Profil
web:
www.facebook.com /caffebarpurgatory
cijene:
pivo 12-13 kuna, rakije 7 kuna, kava 6-8 kuna, Jack Daniel’s 15 kuna...

Na Trešnjevci je otvoren kafić Purgatory, novo okupljalište ljubitelja raznih vrsta metal glazbe. Riječ je o kafiću koji bi trebao popuniti prazninu nastalu kada je prije nekoliko godina zatvoren do tada jedini zagrebački alternativni kafić Runa. Nakon što je prestao raditi, ljubiteljima žešćeg zvuka preostali su samo klubovi. S tim su se problemom suočili i vlasnici Purgatoryja, koji su odlučili otvoriti prostor u kakvom bi i sami popili kavu, uživajući u pjesmama omiljenih bendova.

– Nismo klub, nego mjesto na koje možete izaći s prijateljima, popiti kavu ili pivo, slušati glazbu koju volite… Želja nam je bila da se rock i metal opet slušaju, a zapravo je sramotno da se u gradu to dosta dugo uopće nije moglo. Kafić smo osmislili kao prostor u kojem se jedan metalac osjeća udobno, opušteno, da može uživati u onome što voli čuti, a otvoreni smo svim vrstama metal glazbe – kaže Zlatko Vlašić, jedan od vlasnika. Dodaje da u klubu planiraju imati promocije albuma domaćih bendova, tematske večeri, a možda i poneki nastup.

Svaku nedjelju slaže se program da tjedan koji je ispred – primjerice, večeras se sluša progressive metal (Shadow Gallery, Dream Theater, Symphony X), četvrtak je rezerviran za folk metal zvuk (Eluveitie, Turisas, Skyclad), dok će se u petak slušati black metal (Immortal, Carpathian Forest, Marduk). Za glazbu su odgovorni prijatelji vlasnika, a jedan od DJ-a je i dominikanac Ante Bobas, koji pušta tzv. white metal.

Vlasnici su prostor sami uređivali mjesec dana, a odlučili su zidove prekriti tapetama s naslovnicama albuma svojih omiljenih bendova. Među njima najviše pozornosti plijene plakati bendova Hammerfall i Nightwish, na kojima se nalaze potpisi članova tih bendova.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Related content
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 04:14