IMAMO I TLOCRT!

Bijeg iz grada u planine: ova kuća u Crnoj Gori izrađena je od lokalnog kamena, a veliki panoramski prozori povezuju unutrašnjost sa spektakularnom prirodom

 Studio Doda
Projekt potpisuje tim iz Studija Doda

- Studio smo sredinom ove godine osnovali Stefan Simović, koji je inače moj partner, i ja. Želja za stvaranjem nečeg autentičnog i osobnog navela nas je da osnujemo Studio Doda i preuzmemo kontrolu nad našim projektima i kreativnim procesom. Naše obrazovanje i profesionalno iskustvo u Srbiji postavili su čvrste temelje za daljnji razvoj, koji je svoj nastavak pronašao u Sloveniji. Rad u različitim okruženjima donio nam je nove perspektive, proširio horizonte i potaknuo želju da slijedimo vlastiti put - priča arhitektica Isidora Nikolić i dodaje kako su svoj studio osnovali kao rezultat spoja različitih poslovnih sfera iz kojih dolaze, biznisa i arhitekture.

image

Isidora Nikolić i Stefan Simović, Studio Doda

Studio Doda
image
Studio Doda

- Naša stručnost u poslovnom sektoru i arhitekturi omogućuje sveobuhvatan pristup industriji, spajajući organizacijske, tehničke i kreativne aspekte rada - poručuje ovaj kreativni par.

Jedan od njihovih projekata je i onaj Kuće Vučje u Crnoj Gori. To je objekt, kažu, koji predstavlja spoj modernog i tradicionalnog dizajna.

image
Studio Doda
image
Studio Doda
image
Studio Doda

- Cilj nam je bio spojiti funkcionalnost s okolišem u kojem se ovaj objekt nalazi te tako postići sklad unutarnjeg i vanjskog prostora. Open space koncept stvara osjećaj prostranosti, a središnji blok koji se sastoji od kuhinje i kupaonice istovremeno djeluje kao funkcionalna pregrada između dnevne i noćne zone. Veliki panoramski prozori unose obilje prirodnog svjetla, stvarajući dinamično okruženje tijekom dana i povezujući unutrašnjost kuće sa spektakularnim planinskim krajolikom. Na taj način svaka soba postaje ‘pozornica‘ prirodne ljepote koja se mijenja svakim trenutkom - objašnjavaju Isidora Nikolić i Stefan Simović.

image
Studio Doda
image
Studio Doda
image
Studio Doda
image
Studio Doda

Inače, ova kuća je izrađena od lokalnog kamena i ne samo da se uklapa u prirodni okoliš, već istovremeno naglašava održivost i povezanost s lokalnim identitetom.

- Riječ je o idejnom rješenju projekta za koji se nadamo da će uskoro krenuti u fazu izvedbe i tako omogućiti da kuća ispuni svoju svrhu bijega od urbane sredine - poručuju arhitekti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 18:47