NOVO MJESTO U GRADU

Bajkoviti prostor od 42 metra četvorna ispred kojeg se svi zaustavljaju i fotografiraju

 NEJA MARKICEVIC /CROPIX
Dreamhood Wallpapers showroom ima 42 kvadrata, a u njemu je izloženo pedesetak uzoraka tapeta s Monicinim potpisom

Dok sjedi na kratkoj pauzi u susjednom lokalu, tijekom koje i dalje obavlja pozive i odgovara na poruke, Monica Trzun s osmjehom promatra prolaznike koji zastajkuju ispred neobičnog šarenog izloga. Poglede upiru duboko kroz duge staklene zidove, pokušavajući dohvatiti svaki kutak interijera, slikaju ga mobitelima. Njezin Dreamhood Wallpapers showroom tapeta, naime, konačno je otvorio vrata na novoj lokaciji, u prizemlju zagrebačkog Green Gold centra u Radničkoj cesti.

image
NEJA MARKICEVIC /CROPIX
image
NEJA MARKICEVIC /CROPIX

- Za ovu sam se lokaciju odlučila zbog više razloga, ali prvo što me je privuklo bilo je to što su zidovi visoki i što je izlog sav u staklu, a takav je prostor idealan za izlaganje uzoraka - objašnjava nam Monica, koja je sve, do najmanje sitnice, u svom novom prodajnom prostoru osmislila i uredila sama. Za to joj je, kaže, trebalo oko tri mjeseca, što promišljanja i skiciranja idejnog rješenja, što doslovnog rada na zidovima i štukaturama u kojima su odabrane tapete izložene. Da se trud isplatio, pokazalo se već u prvim danima od otvorenja.

image
NEJA MARKICEVIC /CROPIX

Dreamhood Wallpapers showroom ima 42 kvadrata, a u njemu je izloženo pedesetak uzoraka tapeta s Monicinim potpisom. Dio ih je u štukaturama na zidovima, a dio na policama. - Kako se ne bi stvorila "konfuzija", pažljivo sam birala one koje će biti izložene na zidove. Za to sam odabrala uzorke toplijih i bež nijansi, kako bi više-manje odgovaralo ukupnom dojmu poslovnice. Tako je dobiven jedan vizualno ugodan prostor, u kojemu se kupci rado zadržavaju jer je sadržajan, a opet nije "previše". Ukupno je izloženo pedesetak uzoraka tapeta - pojašnjava Monica, koja je zadovoljna dosadašnjom posjećenošću, jer, osim onih koji zastajkuju, raspituju se i slikaju, puno je i kupaca koji ciljano dolaze po željene tapete.

image
NEJA MARKICEVIC /CROPIX
image
NEJA MARKICEVIC /CROPIX

Nova lokacija je, kaže, pristupačnija i njezinim čestim suradnicima - arhitektima i dizajnerima interijera, koji za svoje klijente biraju njezin potpis. U ponudi Dreamhood Wallpapersa trenutno je oko 320 uzoraka, čiji dizajn u najvećem broju potpisuje Monica, ali tu je i nekoliko uspješnih suradnji s domaćim umjetnicama, poput ilustratorice Lee Androić koja ja za ovaj sada već dobro poznat brend tapeta izradila nekoliko specifičnih uzoraka za dječje sobe i one s motivima iz Gorskog kotara i Like.

image
NEJA MARKICEVIC /CROPIX

Godinu dana Monica je poslovala isključivo online jer, nakon što su dvije godine radili na adresi u zagrebačkoj četvrti Špansko, poželjela je novu lokaciju u centru grada. To joj, ipak, nije pošlo za rukom jer je prvotno željeni prostor imao razna ograničenja radi kojih se interijer nije mogao prilagoditi onako kako je htjela. Zato je, kada je vidjela prostor u Green Goldu, odmah znala da će tamo moći ostvariti sve ideje.

Personalizirani pristup i posvećenost svakom kupcu, neovisno o tome dolaze li fizički ili preko web stranice, imperativi su u poslovanju Dreamhood Wallpapersa, radi čega niti jedna isporučena tapeta nije ista. Svaka se posebno prilagođava mjerama i specifičnostima prostorije za koju se izrađuje, pa je i finalni rezultat obično, uistinu jedinstven, baš kao i nova poslovnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 10:51