Ekskluzivno donosimo

Arhitekt svjetskoga glasa Antonio Zaninović otkriva kako je Santiago de Chile zamijenio Lopudom

Arhitekt Antonio Zaninović

 TONCI PLAZIBAT/CROPIX
Antonio Zaninović otkrio nam je kako je Santiago de Chile zamijenio Lopudom u novom šestom izdanju našeg premium časopisa D&D Gold

Ovaj arhitekt svjetskog glasa rodom je Čileanac, ali podrijetlom Hvaranin. Godinama je slušao djedove priče o Hrvatskoj, koju je često i posjećivao. Kako je vrijeme prolazilo, sve se više zaljubljivao u zemlju i njezinu jednostavnost, a danas živi u kamenoj kućici od 60 kvadrata. Bili smo tamo!

image

Kuća na otoku Lopud

TONCI PLAZIBAT/CROPIX

Šesto izdanje našeg premium časopisa donosi lifestyle teme s naglaskom na arhitekturu i dizajn.

I ove smo godine posjetili divne kuće diljem Hrvatske, a primijetili smo kako pogled na more više nije jedini uvjet za odabir lokacije i gradnju. Naime, sve se više cijeni i blizina šume u okružju. Tako su i kuće i stanovi koje vam ekskluzivno donosimo povezani s prirodom, ali su i u blizini mora.

image

Crna kuća u Istri s naslovnice

Novi broj magazina D&D Gold

Naslovnicu ovogodišnjeg izdanja krasi crna kuća u Istri, okružena šumom, s pogledom na Kvarnerski zaljev i otoke, a posjetili smo i spektakularnu betonsku kuću koja djeluje poput skulpture koju grli park-šuma Maksimir. Tu je i divna kuća na Braču, okružena maslinicima, koja je odličan primjer kako uspješno pomiriti vječna pitanja o gradnji u današnje doba u Dalmaciji. Oduševila nas je i moderna "lebdeća" kuća u Malinskoj, a posjetili smo i nekoliko stanova.

I fotoeditorijale smo na jedan način posvetili prirodi. Drveni dizajnerski namještaj smjestili smo pod krošnje stabala, a kreirali smo i idealnu ljetnu večer na otvorenom.

image
Daikin

ZABORAVITE NA VRUĆINE UZ DAIKIN

Uz to, poklanjamo vam vrhunski klima-uređaj Daikin Stylish, koji će vas spasiti od toplinskih udara, a ujedno će unijeti dozu elegancije i luksuza u vaš dom sa stilski dizajniranim oblicima.

Prije nekoliko mjeseci poznati metereološki servis najavio je da nas ovog ljeta očekuju ekstremne vrućine u obliku toplinskih valova. Također su predvidjeli da će prosječna temperatura na području jugoistočne Europe biti čak 32 stupnja Celzijeva. Iako smo se tada nadali da će pogriješiti, vrlo brzo, već početkom lipnja shvatili smo da su ipak u pravu. Iako je srpanj tek počeo, nije moguće rashladiti se ni u moru koje već bilježi temperature od čak 28 stupnjeva Celzijeva. Kad sve ovo pogledamo, zbrojimo i odmjerimo pitamo se kako doživjeti kraj ovoga ljeta. Odgovor je zapravo vrlo jednostavan, u ugodnoj mikroklimi vlastitog doma. Hladovine, lepeza ili skakanje u more očigledno neće sniziti temperaturu, ali nova Daikin Stylish klima svakako hoće.

image
Daikin

Osim inovativne tehnologije koja pruža vrhunske performanse i pouzdan rad, Stylish klima-uređaj se i savršeno uklapa u vaš interijer zahvaljujući četirima stilskim opcijama boja (bijela, srebrna, crna i crno drvo) te izrazito elegantnom dizajnu sa svojim oblim linijama i tankim dimenzijama. Stylish je jedinica najkompaktnijeg dizajna dostupna na tržištu koja je osvojila i nagradu Red Dot za dizajn. Ovom prilikom časopis D&D u suradnji s Daikinom u nagradnom natječaju dodjeljuje Daikin Stylish klima-uređaj. Sve što morate napraviti je poslati nam zanimljive odgovore o tome kako se vi borite s ovim nesnosnim vrućinama i zašto biste baš vi trebali odnijeti svojoj kući ovaj elegantni klima-uređaj.

Krajnji rok za slanje odgovora je 4. rujna 2022. na e-mail adresu D&Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pobjednike ćemo objaviti 10. rujna 2022. u prilogu Nekretnine Jutarnjeg lista.

Požurite na kioske D&D Gold već je u prodaji!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 17:34