ALDUK Showroom

Stari građanski stan s visokim stropovima i dvokrilnim vratima renoviran je u eklektičan prostor s modernim dizajnerskim namještajem
Profil
Adresa:
Palmotićeva 58, Zagreb
Radno vrijeme:
od 9 do 19 h, uz prethodnu rezervaciju termina
Cijene:
od 1000kn (majice, sukinje, košulje) do 7500 kn (unikatne vjenčanice)

Vjerojatno svaka žena još od djetinjstva mašta o tom velikom danu – svojem vjenčanju. Neka su istraživanja pokazala da čak dvije trećine žena ima scenarij za svoje vjenčanje iz snova, iako nema dečka. Druga su istraživanja, pak, pokazala da upravo muškarci sanjaju o vjenčanju iz bajke, a na to su spremni potrošiti golemu količinu novca. No, šalu na stranu.

Bez obzira na mjesto vjenčanja, hranu, piće i bend, zna se da na taj dan mladenci moraju izgledati savršeno. A što je to savršeno za žene? Dobro vrijeme, cvijeće i prekrasna haljina. Za ovo potonje može se pobrinuti Alduk Showroom. Međutim, mi se u ovaj zagrebački showroom nismo zaputili pronaći vjenčanicu, nego smo načuli samo dobre riječi o njegovu uređenju. O čemu je točno riječ? Alduk Showroom je diskretno luksuzan prostor u kojemu se nalaze modeli iz dvije linije koje brend i modni dizajner Ivan Alduk stvara – ready to wear (haljine, suknje, majice…) i bridal (vjenčanice).

Nalazi se u Palmotićevoj 58 u samom centru Zagreba gdje je stari građanski stan s visokim stropovima i dvokrilnim vratima renoviran u eklektičan prostor s modernim namještajem, u kojem je naglasak na modnim kolekcijama i izloženoj odjeći – prije svega vjenčanicama. Ulaz je kompletno crne boje, a akcentiran je plavom Polygon foteljom te uokvirenom fotografijom modne kampanje velikih dimenzija. Tamni kolorit je nastavljen i na crnim štenderima te tamno sivim tabureima kao opozit bijelim zidovima i bijelim, bogato nabranim zastorima.

Jaka rasvjeta potrebna za ovakav tip prostora naglašena je štukaturama i srebrnim detaljima na stropu. Prostor krasi i dizajnerska lampa od recikliranog papira jer se na taj način želio prikazati hrvatski modni i produkt-dizajn. U dizajnu interijera poznata dizajnerica Mirjana Mikulec je davala savjete te sudjelovala u stvaranju.

Foto: ALDUK Showroom

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 18:34