OD TROŠNOG STANA DO PROZRAČNE OAZE

37 preuređenih kvadrata djevojke čija su najveća ljubav biljke

 

S prvim korakom u ovaj stan od 37 kvadrata zaključili bismo da ovdje živi djevojka, po prirodi prava romantičarka koja obožava sve vezano uz prirodu. Pa tako njen dom ima mnoštvo biljaka i dnevne svjetlosti. Mješavinom boho i minimalističkog stila dobila je svoju malu oazu iz snova.

U ovaj stari stan u San Franciscu uselila je prije 8 godina, kada je još bila studentica i te balansirala između fakulteta i studentskog posla. Osam godina poslije u svoj stan još uvijek dodaje biljke i osmišljava razne DIY projekte. Ima toliko biljaka da je počela sama ugrađivati police i ostala riješena na koja bi ih postavila. Tako je u dnevnom boravku osmislila originalnu policu koja vizualno izgleda kao okvir te je u nju smjestila svog zelenog ljubimca. Odličan dekorativni i praktični element su i dvije police koje se nalaze iznad ulaza u njenu spavaću sobu. Kada se uselila, s tog je ulaza maknula velika stara vrata kako bi dobila otvoren tlocrt i vizualno povećala svoj dom.

Kada je tek ušla u stan, kaže da su parketi u dnevnom boravku bili prekriveni velikim starim smeđim tepihom. Tepih je odmah izbacila, međutim, ispod se nalazio stari trošni parket kojeg je na posljetku samostalno preuredila. Temeljito ga je očistila, a zatim ručno izbrusila i ponovno prebojala. Taj je posao trajao dva mjeseca i kaže da joj je to bez sumnje bio najveći izazov prilikom preuređenja stana.

Omiljena stvar u domu joj je veliko stablo smokve u kutu sobe koje je dobila od prijatelja koji se prije nekoliko godina iseljavao iz grada. Osim kauča i jastuka za sjedenje, mnoge je komade namještaja pronašla na dvorišnim rasprodajama te ih samostalno preuredila, primjerice ukrasne stolce iz dnevnog boravka.

U kuhinji dominira bijela boja što je vizualno čini velikom i prozračnom. U dnevnom boravku vlasnica se odlučila za svijetlo plavu boju zidova i jednostavan namještaj kojem je onda nadodala biljke i boho uzorke te tako savršeno spojila boho stil i minimalizam.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 19:50