TREDNEVNA Predavanja

13. Dani +: Predavanja o pasivnim kućama možete pratit online i idući vikend (21. studenoga)

Međunarodna manifestacija u organizaciji Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Stručnjaci i znanstvenici sudjelovali su na manifestaciji

Na trodnevnoj međunarodnoj manifestaciji Dani pasivne kuće u Hrvatskoj, u organizaciji Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - Konzorcija pasivna kuća Hrvatska (KPKHR), koja se prošlog vikenda održavala 13. godinu u kontinuitetu, ali prvi put u cijelosti online, velika je pažnja bila posvećena temi visoko energetski učinkovite, dubinske i cjelovite obnove Zagreba i susjednih županija nakon potresa.

Zbog velikog interesa sudionika i neodržanog dijela planiranog programa prošlog vikenda, 13. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj dobivaju svoj nastavak, 13. Dane +

Između ostalog, na manifestaciji je istaknuto kako se energetskom obnovom do standarda pasivne kuće, koja je u A+ energetskom razredu, mogu postići i deseterostruke uštede energije - "faktor 10", a ujedno ostvariti toplinska, vizualna i akustična ugodnost uz visoku razinu održivosti, pristupačnosti i sigurnosti.

Velika se pozornost posvetila temi visoko učinkovite energetske, dubinske i cjelovite obnove nakon potresa

- Pasivna kuća je nakon trideset godina iskustva u različitim klimatskim regijama i državama različitog standarda, provjereni koncept i materijalizacija najbolje prakse, koji je zbog sve veće i rasprostranjenije priuštivosti te potvrde očekivanih rezultata, zasigurno globalno vodeći model koji pouzdano i najbrže osigurava predviđene scenarije i Ciljeve održivog razvoja UN do 2030., kao i Zeleni plan EU do 2050. s pogledom na 2070., zbog nužnosti hitne dekarbonizacije, energetske tranzicije s obnovljivim izvorima energije i prilagodbe klimatskim promjenama - ističe profesor Ljubomir Miščević, voditelj Konzorcija pasivna kuća Hrvatska.

Zbog interesa sudionika i najavljivanih predavanja koja se unutar trodnevnog programa nisu uspjela izvesti, ovoga vikenda održavaju se 13. Dani +.

Predavanja o pasivnim kućama možete pratit online i idući vikend (21. studenoga), preko iste poveznice na internetskoj stranici Konzorcija pasivna kuća Hrvatska.

Više informacija na www.kpk.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 01:18