MADE IN CROATIA

Zaigraj zabavnu igru memory hrvatskog brenda Riblja priča i upoznaj stanovnike Jadrana

 RIBLJA PRIČA
Brend Riblja priča želi razvijati zanimljive igre i naučiti djecu da losos nije jadranska riba ili da škamp nije isto što i kozica

Ime našeg brenda je Riblja priča. Zašto baš riblja priča? Zato što smo prije nešto više od tri godine pokrenuli blog istog naziva, čiji je cilj bio educirati Hrvate o važnosti konzumacije ribe i ostalih morskih plodova kroz različite edukativne sadržaje, kao i pripremati i dijeliti jednostavne recepte za pripremu jela od ribe - kažu nam Marina Tomić Maksan i Filip Maksan, bračni par čija nas je edukativna igra memory s motivima morskog svijeta na prvu oduševila. Marina i Filip shvatili su da će proširiti svoju priču kad su postali roditelji.

image
RIBLJA PRIČA

Marina Tomić Maksan i Filip Maksan osmislili su igru koja se bazno sastoji od dvanaest parova jadranskih morskih organizama s njihovim opisom

image
RIBLJA PRIČA

- Cilj nam je ponuditi edukativne igre vezane uz Jadransko more, jer ne želimo da naša curica (a i sva druga djeca) misli da je losos jadranska riba, da je škamp isto što i kozica, ili da ne zna prepoznati lignju ili ražu. S obzirom na to da smo tek na početku naše priče, zasad u ponudi imamo samo igru memory, koja se sastoji od dvanaest parova jadranskih morskih organizama, edukativne brošure s opisom svih organizama, te personalizirane kartice s imenom djeteta, vlasnika Riblje priče. Uskoro nam stiže i novi proizvod, ali o čemu je riječ - neka ostane tajna - zagonetni su Marina i Filip, čije je mišljenje da se igrom najbolje dolazi do novih znanja.

image
RIBLJA PRIČA
image
RIBLJA PRIČA

Privlačne ilustracije

- Glavna misao vodilja, širenje je znanja o organizmima u Jadranskom moru među djecom. Izuzetno nas vesele videosnimke i fotografije djece koja s najmilijima igraju memory, i već s 3-4 godine znaju prepoznati ražu, sipu, srdelu ili morskog ježa. Kada se sljedeći put susretnu s, primjerice, srdelom u moru, znat će da ona pripada u skupinu plavih riba te kako ju zovemo malom morskom kraljicom, i tek tada sve ovo što radimo dobiva potpuni smisao - kažu supružnici koji su, kad su počeli stvarati igru, imali jasnu ideju što žele.

image
RIBLJA PRIČA

- Htjeli smo 100% hrvatski proizvod, edukativan, kvalitetan, i s privlačnim ilustracijama. Prvo smo istražili koji morski organizmi su zastupljeniji u Jadranskom moru i s kojima su Hrvati više upoznati. Potom smo pretraživali enciklopedije, knjige i stručne i znanstvene članke, kako bismo osmisliti tekstove za edukativnu brošuru, u kojoj su opisani svi organizmi. Okupili smo tim kreativnih i educiranih ljudi (ilustratori, lektori, logopedi) i zajedničkim snagama kreirali memory Jadranska priča - objašnjavaju, a nas zanima tko se krije iza predivnih ilustracija.

image
RIBLJA PRIČA

Manje zagađivanja

- Riječ je o sjajnim hrvatskim ilustratorima Ivanu Dilberoviću i Teni Letici. Ilustracije su nama bile iznimno bitne, i ovim putem im se od srca zahvaljujemo. Priprema za tisak, sam tisak i pakiranje memoryja rade se u jednoj zagrebačkoj tiskari, a dostavu za Zagreb obavljamo osobno, kako bismo se barem s distance upoznali s našim kupcima - kažu, i za kraj dodaju kako im je najbitnije to što su igru djeca sjajno prihvatila.

image
RIBLJA PRIČA

- Nadamo se da ćemo našim edukativnim igrama inspirirati mališane kako bi otkrili divote Jadranskog mora, više ga cijenili, manje zagađivali, i kako bi u konačnici povećali konzumaciju ribe i ostalih morskih plodova - zaključuju Marina Tomić Maksan i Filip Maksan, a mi vas pozivamo da ih pratite na IG @riblja.prica i FB profilu ribljaprica/.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 08:52